Quantcast
Channel: nl.jimdo.com Blog Feed
Viewing all 210 articles
Browse latest View live

Klein maar fijn: de meldingen zijn er!

$
0
0
Nieuwe notificaties in Jimdo menu

Een nieuwe reactie op je blog? Een nieuwe bestelling in je webwinkel? Dankzij de nieuwe meldingen ben je altijd in real-time op de hoogte als er iets gebeurt op je website. En als je een JimdoPro of JimdoBusiness pakket hebt, vind je nu ook een nieuwe en eenvoudige supportomgeving in je menu.


Altijd up-to-date

Deze nieuwe meldingen zijn je persoonlijke berichtenservice. Of het nu gaat om nieuwe bestellingen, nieuwe bijdragen in je gastenboek of om reacties op je blog—dankzij de meldingen weet je het meteen als er iets spannends op je website gebeurt.

Misschien heb je het al gezien: Als je inlogt op je Jimdo-website, zie je rechts bovenaan een belletje. Als er nieuws is, zie je daar in een blauwe cirkel met het aantal nieuwe meldingen. Als je op het belletje klikt, krijg je een voorbeeld te zien en word je meteen naar het gedeelte van je website gebracht waar je het kunt bekijken.

Nieuwe notificaties Jimdo menu
Je vindt al je nieuwe meldingen via het bel icoontje.

Nieuwe categorie “vraag stellen”

 JimdoPro- en JimdoBusiness-gebruikers vinden bovendien een nieuwe categorie met de naam “vraag stellen” in hun menu. Hier kun je alle vragen die je ons gesteld hebt, en onze antwoorden opéén plek. Je kunt ze dus teruglezen wanneer je wilt. Heb je een nieuwe vraag die we nog niet beantwoord hebben in de artikelen in ons Support Center? Dan kun je ons vinden via “vraag stellen” in het menu en direct je vraag stellen. Zodra je vraag beantwoord is, kun je hem als “opgelost” markeren, of heropenen als je nog vragen hebt.

Vrag stelen in Jimdo menu
Het nieuwe item “vraag stellen” in het menu

Wat denk je van de nieuwe meldingen? Laat het ons weten in de commentaren!

FEM EGGERS

Allrounder



Nieuwe en nog betere blog functies!

$
0
0
Nieuwe Blog Functies

Een fris design en mooie nieuwe functies: we hebben de blog op je Jimdo-site vernieuwd. Je kunt nu je uitgelichte afbeelding en je samenvatting bewerken, tags toevoegen en je URL aanpassen om je SEO te verbeteren - om vast een paar dingen te noemen.

 

Misschien heb je vorige week al een paar veranderingen op je blog gezien. Deze week hebben we er nog meer functies bij gezet, dus ga zeker even kijken—het is nu nóg makkelijker om de perfecte blogpost te schrijven!


Uitgelichte afbeelding en samenvatting

Bloggen was nog nooit zo makkelijk. Als je een nieuw blogartikel begint, zie je de instellingen voor de blog nu aan de linkerkant van de blog staan. Je kunt dus zelf verder werken aan de blog— en als je klaar bent—heel gemakkelijk de titel, datum, samenvatting en uitgelichte afbeelding toevoegen.

 

Zodra je een uitgelichte afbeelding hebt geüpload en je de samenvatting bewerkt hebt, is je blog te zien op je blogpagina met de afbeelding die je hiervoor hebt gekozen (in plaats van een standaard afbeelding uit je blogpost). Probeer het eens en bekijk het verschil op je eigen blog!

Blog preview

Aangepaste URL

 In de instellingen van je blogpost kun je nu het URL-einde van je blogpost aanpassen en de URL van de blogpost direct vanuit het Menu aan de linkerkant kopiëren. Je typt gewoon een ander URL-einde in, voegt je zoekwoorden toe en slaat alles op. De URL zal ongeldige tekens automatisch weghalen en spaties veranderen in liggende streepjes.

Dit is heel handig voor je SEO, omdat je nu je zoekwoorden kunt toevoegen aan de URL, in plaats van de datum. Wanneer je de URL aanpast dan kun je het beste een kortere URL gebruiken. Kortere URL’s zijn namelijk beter leesbaar, gebruiksvriendelijk en kunnen gemakkelijker gedeeld worden op social media.

Blogpagina filteren op tags

Als je je blog graag overzichtelijk houdt, zul je meteen fan zijn van deze nieuwe functie: je kunt nu je blogpagina filteren op tags. Als je een tag aanklikt, krijg je alle posts te zien die dezelfde tag hebben. Dat betekent dat je bezoekers heel makkelijk door je blog kunnen bladeren aan de hand van de tags die je gebruikt hebt. Als je op een tag klikt, filtert de pagina alle blogposts met deze specifieke tag, zodat je ze allemaal op één plek kunt bekijken.

Let op: Je moet de blogpagina activeren om de aanklikbare tags te kunnen gebruiken.

Blogpagina filteren op tags

Bewerk je blog na het publiceren

In plaats van een lijst met posts kun je vanaf nu snel en eenvoudig de titels en data van je blogposts direct in de Menu bewerken. Zo kun je vanuit één plek snel typfoutjes in de titel corrigeren, een datum instellen en blogs online zetten. De titel kun je niet vanuit de blogpost zelf bewerken. Aan de rechterkant kun je een post kopiëren of verwijderen, of een nieuwe blogpost schrijven.

Blog artikelen

Als je blog klaar is om online te verschijnen kun je de blogpagina activeren onder “Status” (Je kunt hem ook weer deactiveren, als dat nodig is.)

Blog activeren

Automatische blogpagina

Al je blogposts verschijnen automatisch netjes bij elkaar op je automatische blogpagina. Met een korte samenvatting en de uitgelichte afbeelding die je hebt geselecteerd. Heb je al een blogpagina? Geweldig! Die blijft gewoon staan. Als extra mogelijkheid kun je de pagina nu deactiveren als je dat wilt. En als je nog geen blogpagina hebt, dan is het nu makkelijker dan ooit om er eentje aan te maken door de automatische blogpagina te activeren.  

 

We hebben ook een paar stilistische dingen veranderd. De datum van je blogpost zie je nu bijvoorbeeld als tekst aan de linkerkant van je post. De headers van blogposts passen nu bij alle andere grote koppen op je website, tenzij je deze hebt aangepast via Stijl. In dat geval blijven ze zoals ze zijn.

 

We hopen dat je blij bent met deze toevoegingen!

Let op: Als je aangepaste code hebt gebruikt in je header is het een goed idee om even te controleren of alles nog staat zoals je het hebben wilt.


Wat vind je van onze nieuwe blogfuncties? Zijn er nog andere functies die je graag zou willen hebben? Laat het ons weten in de commentaren!

FEM EGGERS

Jimdo Team


Inspireer jezelf met voorbeelden van fotosites

$
0
0
Nieuwe notificaties in Jimdo menu

Als fotograaf heb je een heel andere website nodig dan een winkelier, tandarts of restauranteigenaar… Voor een fotograaf is het belangrijk dat zijn website de foto’s centraal stelt, zonder afleiding. Een fotosite met een ‘woweffect’.

 

Zoals je aan deze prachtige Jimdo-websites kunt zien, zijn er oneindig veel mogelijkheden om de perfecte fotosite te maken – eentje die net zo uniek en kenmerkend is als jij zelf.


Tips voor fotosites

  • Houd je menu simpel. Het is je misschien weleens opgevallen dat de meeste websites alleen Home, Portfolio, Blog, Over mij en Contact in hun menu hebben staan, meer niet. Al het andere zou de bezoeker alleen maar afleiden van hun werk. 

 

  • Plaats op elke pagina wat tekst. Voor jou spreken je foto’s weliswaar voor zich, maar het kan je bezoekers helpen om te lezen wie je bent en hoe je te werk gaat. Een beetje context bij elke serie foto’s kan ook helpen. Vergeet ook niet dat zoekmachines je foto’s niet kunnen zien (dat is toch een nadeel als je een bot bent ;)). Tekst kunnen ze echter wel doorzoeken, dus als je tekst op een fotosite plaatst, helpt dat je ranking in de resultaten van de zoekmachine. 

 

  • Plaats niet elke foto die je maakt. Hoe verleidelijk het ook is om je website vol te zetten met zo veel mogelijk mooie fotogalerijen, is het echt de moeite waard om je fotocollectie kritisch door te nemen en alleen je favoriete foto’s te posten. Mensen kunnen maar een beperkt aantal beelden in zich opnemen als ze door je website bladeren en je wilt je bezoekers niet overladen met informatie. Hier kun je meer leren over Jimdo's verschillende fotogalerijen.
Nieuwe notificaties Jimdo menu
Horizontale fotogalerij. Foto’s door Alina Atzler

 

  • Link naar al je social media kanalen. Je website moet het verzamelpunt zijn waar al je social media kanalen te vinden zijn. Zorg dus dat je duidelijke links toevoegt, bijvoorbeeld als icoontjes of links in je navigatie of in je footer. Je kunt ook je Instagram feed direct aan je website toevoegen.

 

  • Blijf je website bijwerken, ook nadat hij ‘af’ is. Je hebt misschien wel de perfecte website gebouwd, maar zorg ervoor dat hij ook up-to-date blijft. Voeg bijvoorbeeld regelmatig nieuwe foto’s en fotogalerijen toe. Nog beter is het om zo nu en dan een blogpost te plaatsen met fotogalerijen waarin je je recente werk laat zien. Dit laat zoekmachines zien dat je site nog steeds actief is.

Huib Vintges Photography

"Geen ongemakkelijk geposeer, geen krampachtig gegrijns" zegt de Nederlandse trouwfotograaf Huib Vintges op zijn website. "Gewoon jullie en jullie dierbaren." Zijn website geeft die open, journalistieke stijl perfect weer. Wij zijn onder de indruk van de manier waarop hij het Melbourne Design gebruikt voor een full-screen slideshow en een minimalistisch menu op zijn homepage.

 

Huib Vintges Photography
Template: Melbourne

Ella Don Photography

 

De website van de Duitse fotografe Ella Don is energiek en iconisch, wat perfect past bij haar foto’s. Van muziek tot mode tot steden over de hele wereld, haar portfolio laat een fotografe zien met een brede interesse en tegelijkertijd een heel herkenbare stijl. Ze gebruikt het element Kolommen om haar homepagina de look van een tijdschrift te geven. Het grote header gedeelte in het Stockholm design helpt om een eerste indruk te maken die staat als een huis.

Ella Don Photography Website
Template: Stockholm

Inkalude

De in Düsseldorf wonende kunstenares Inka Utrata heeft een website gebouwd die fotografie en illustratie perfect met elkaar combineert. De simpele dropdown menu’s verdelen het portfolio duidelijk in verschillende (maar niet te veel) onderwerpen, en er is zelfs een webwinkel waar je kleding met het toffe logo van Inkalude kunt kopen.

Inkalude
Template: Rome

Igor Trepeshchenok

Deze prachtige website van de Letse fotograaf Igor Trepeshchenok laat zien hoe een minimalistisch design je foto’s echt kan laten opvallen. Zijn gebruik van witruimte en een simpel lettertype creëert een rustige, weloverwogen ruimte waar je op je gemak zijn foto’s kunt bekijken – het is bijna een kunstgalerie. Hij gebruikt het Cairo design zonder achtergrondafbeelding, met een beetje zelf aangepaste code. Een vergelijkbare look bereik je ook met het Tokyo design.

Igor Trepeshchenok Photography Website
Template: Cairo

Meduana

Natuurlijk heeft een fotograaf die zich focust op onze favoriete stad Hamburg bij ons een streepje voor. Maar ook naast het onderwerp van de site is er genoeg reden om onder de indruk te zijn vanMeduana's website. Donkere achtergronden zie je niet zo vaak op fotografiewebsites, maar in dit geval werkt het heel goed als ondersteuning van de nachtfotografie. Ook de manier waarop de website zijn panoramafoto’s laat zien bevalt ons erg goed.

Meduana Photography
Template: Miami

Patrizia Spuler

Fotografiewebsites zijn er natuurlijk vooral om je beste werk te laten zien. Maar je wilt jezelf ook graag presenteren als iemand bij wie mensen zich prettig voelen, iemand die ze in zouden willen huren. De Zwitserse fotografe Patrizia Spuler slaagt er perfect in zich meteen op haar homepagina al voor te stellen als een vriendelijke en professionele fotografe, met duidelijke links naar haar social media kanalen.

Patrizia Spuler Photography Website
Template: Stockholm

Sergio Diaz

Net als de website van Meduana hierboven gebruikt Sergio Diaz de donkere variant van het Miami design om een perfecte match te creëren voor zijn levendige reisfotografie. Hij heeft zijn portfolio duidelijk georganiseerd en gebruikt de webwinkelfunctie op zijn website zodat studenten zich kunnen inschrijven voor zijn fotografiecursussen in Spanje.

Sergio Diaz fotografie websites
Template: Miami - Nachtvariant

Vianne Fotografie

Een fraaie slideshow, een warm welkom, links naar haar recente blogposts, en voilà! Vanessa, de fotografe achter Vianne Fotografie in Duitsland, heeft een simpele fotografiewebsite gemaakt waar je je meteen welkom voelt. Ze maakt handig gebruik van haar blog om haar laatste werk te showen en nodigt haar bezoekers ook uit haar op social media te volgen door links naar haar profielen op te nemen in haar navigatie.

Viannne Fotografie Website
Template: Rome

Chris & Alina Photography

Fotografen werken vaak alleen, maar Chris en Alina niet. Zij zijn al jarenlang bevriend en hebben een manier gevonden om hun fotografische krachten te bundelen. Hun website bestaat voornamelijk uit zwart/wit foto’s en blijft simpel zonder ooit ‘saai’ te worden. Hier slagen ze in door gebruik te maken van verschillende composities op de pagina’s, interessante lettertypes (Montserrat en Courier New), en natuurlijk door hun prachtige foto’s in de adembenemende natuur.

Chris & Alina fotografie website
Template: Rome

Veel dank aan de Jimdo-gebruikers die ons hun fantastische websites lieten zien! Heb jij ook een fotosite die je met ons wilt delen? Of heb je tips door het bouwen van je eigen website? Laat het ons weten in de commentaren!

FEM EGGERS

Allrounder


Doe nog meer met je blog!

$
0
0

Als je een blog hebt, weet je dat het imago dat je aan de wereld presenteert en wat mensen op je blog zien super belangrijk zijn.

 

Vorige maand hebben we nieuwe blogfuncties toegevoegd om de manier waarop je je posts kunt beheren up-to-date te maken. Vandaag gaan we daarmee verder en hebben we nog meer functies voor je waardoor bloggen straks een eitje is. 

 

Bekijk hier onze nieuwe extra’s (en aan het eind een samenvatting van alle veranderingen van de afgelopen weken).

 


Meer mogelijkheden voor tags

Je blogposts met tags vind je nu op één plek. Open je menu en ga naar Blog > Inhoud > Tags. Daar zie je het nieuwe Tag overzicht met een compleet overzicht van alle tags die je gebruikt hebt. Nu kun je voor elke tag heel eenvoudig zien hoeveel blogposts je met die tag hebt geschreven, of het nu “recepten” of “sport” is. Vervolgens kun je voor elke post tags aanmaken, een andere naam geven of verwijderen. 

Meer controle op je commentaren

Jullie vragen—wij draaien! We hebben van ons Support Team gehoord dat jullie graag meer opties willen om te reageren op commentaren op blogposts. Vanaf nu kun je de Disqus commentaar-tool automatisch in je website integreren. 

 

Om Disqus te kunnen gebruiken moet je eerst een gratis Disqus-account aanmaken voordat je die kunt verbinden met je Jimdo-site. Daarna hoef je alleen de optie Disqus in het menu van je Jimdo site te activeren. Dat doe je door te klikken op Blog > Instellingen > Algemeen en kies bij Commentaarsysteem Disqus om de verbinding te activeren.

Wat is Disqus?

Disqus is een speciale plug-in voor commentaren en is perfect voor mensen die op hun blog graag actief in gesprek gaan met hun lezers. De belangrijkste functies van Disqus zijn gratis te gebruiken, en er is een betaalde upgrade voor als je meer wilt.

Hoe helpt Disqus je?

Als je veel commentaren op je blogposts krijgt en je antwoorden mogelijk wilt maken, of als je problemen hebt met spamcommentaren, dan is Disqus een geweldige optie. Zodra je je Disqus-account/ID met je Jimdo-site verbindt, kun je commentaren beheren vanuit een moderatiepaneel waar je commentaren kunt goedkeuren, verwijderen of als spam kunt markeren.

Let op: Aangezien er nu twee verschillende opties voor commentaren zijn, zul je er eentje moeten kiezen voor je blog. Als je overstapt naar Disqus, zullen oude commentaren in het oude Jimdo-systeem niet meer zichtbaar zijn op je blog. Als je van gedachten verandert, kun je altijd terugkeren naar het Jimdo-systeem en je oude Jimdo-commentaren op elk moment weer activeren.

Schakel commentaren en Share Buttons automatisch aan voor alle posts

Share Buttons voor social media zijn de sleutel voor het verspreiden van je blogs. En daarom wilden we het simpel houden en je de mogelijkheid geven de Share Buttons automatisch aan of uit te schakelen voor alle posts. Als je een bepaalde stijl Share Button kiest, bijvoorbeeld zwart/wit, dan wordt die stijl op al je Share Buttons toegepast, zodat ze er uniform uitzien. Wanneer je de Share Buttons voor een blogpost wilt aan/uitzetten kun je dit doen bij 

 

Op dezelfde plek onder Blog > Instellingen > Algemeen vind je ook een algemene knop om commentaren voor al je blogposts aan of uit te zetten. Als deze is geactiveerd, kunnen bezoekers op al je blogposts een commentaar achterlaten. Je kunt dit vervolgens voor individuele blogposts activeren of deactiveren.

Pro tip: Denk je nu: 'hoe zit het dan met mijn oude blogposts?'. Geen zorgen! Je kan er namelijk ook voor kiezen om dit voor je bestaande blogposts te activeren. Wanneer je dus commentaren voor al je blogposts hebt aanstaan kun je het door dit te selecteren ook voor al je andere blogposts aanzetten.

Onze laatste blog updates

Mocht je het eerste deel gemist hebben, dan zetten we hier de nieuwe blogfuncties van de afgelopen weken nog even voor je op een rijtje!

  • Aangepaste URL. Je kunt het einde van het URL-einde van je blogpost aanpassen om er belangrijke zoekwoorden in te verwerken.
  • Blogpagina filteren op tags. Als je op een tag klikt, krijg je alle posts te zien die dezelfde tag hebben.
  • Meer opties voor je tags. Je krijgt een compleet overzicht van alle tags die je voor elke post hebt gebruikt.
  • Reageren op commentaren met Disqus. Laat antwoorden op je blog achter en neem deel aan het gesprek.
  • Uitgelichte afbeelding en samenvatting. Zodra je een uitgelichte afbeelding hebt geüpload en een samenvatting hebt geschreven, verschijnen ze op je blogpagina (in plaats van een standaard afbeelding uit je blogpost).
  • Automatische commentaren en deelknoppen voor alle posts. Activeer automatisch de commentaren of deelknoppen voor al je posts.
  • Post management menu. Je kunt nu snel de titel en de datum van je blogpost bewerken in de sectie Artikelen.
  • Automatische blogpagina. Al je blogposts verschijnen netjes bij elkaar op je automatische blogpagina. Met een korte samenvatting en de uitgelichte afbeelding die je hebt geselecteerd.

 


We hopen dat de nieuwe functies je bevallen! Laat ons in de commentaren hieronder weten wat je ervan denkt!

FEM EGGERS

Allrounder


Inspirerende Jimdo-websites met het Stockholm design

$
0
0

Het bestaat nog niet zo lang, maar het design “Stockholm” is in rap tempo een van onze populairste designs geworden. Hoewel het vooral perfect is voor fotografen, werkt het net zo goed voor webwinkels en kookblogs. 

 

Bekijk hieronder een paar prachtige voorbeelden van het design Stockholm en je begrijpt direct waarom dit design vele harten (en websites) veroverd heeft.


Waarom wij fan zijn van het Stockholm design

  • Het begint met de header: Met het design Stockholm heb je het beste van twee werelden: een grote header op je homepage, én een kleinere header op je andere pagina’s. Zo kun je op je homepage een statement maken, en kun je ter zake komen (en je content voor zich laten spreken) op je andere pagina’s.
  • Meescrollende navigatie: Worden je bezoekers gevolgd? Jazeker….Stockholms navigatie is gefixeerd, dus hij volgt je bezoekers als ze naar beneden scrollen. 
  • “Je bent hier”: Met het Stockholm design hoef je niet naar de weg te vragen. Dit design heeft zowel het dropdown menu als broodkruimelnavigatie waardoor het altijd een eitje is de juiste pagina te vinden. 
  • Stockholm <3 logo’s: Bij het Stockholm design draait alles om flexibiliteit. Als je een gaaf logo hebt, kun je het in de spotlights zetten in het grote logo gedeelte. Maar als je geen logo hebt, ziet de header in het Stockholm design er net zo gaaf uit als je gewoon een mooie, grote foto gebruikt.

Voorbeelden van Jimdo-websites met het Stockholm design

Het Stockholm design is een nieuwkomer, maar Jimdo-gebruikers hebben het design al ontdekt en maken er geweldige websites mee. Hier zie je een paar voorbeelden:

 

Le Velo

Misschien herken je de website van fietsvakman Senad wel van een van onze TV-reclames. Le Velo gebruikte eerst het Zurich design, maar is kort geleden overgestapt op Stockholm. Wij vinden de manier waarop de site foto’s en kleuren gebruikt om een eigen en herkenbare look te creëren echt heel mooi.

Le Vélo

Jill Heyer

Jill Heyer is webdesigner en fotografe—en, tromgeroffel…. zij is ook de ontwerpster van het design Stockholm! Bedankt, Jill! Ze gebruikt haar eigen design Stockholm als portfoliosite om haar prachtige foto’s en andere werken te laten zien.

Jill Heyer

Ouver Coffee

Met prachtige productfoto’s en een overzichtelijke roosterindeling is de website van Ouver Coffee net zo gebalanceerd en soepel als de koffie zelf. Ouver maakt ook handig gebruik van de navigatie in het design Stockholm om de website in twee verschillende talen te verdelen. (Bekijk hier onze tips voor het maken van een tweetalige website). 

Ouver Coffee

Sun Tree Studio

Kan een website een bepaald gevoel opwekken? Absoluut! Kunstenares Nata Pestune geeft je het gevoel dat je op een rustige zondagmorgen ontspannen aan de keukentafel zit—perfect om je hoofd leeg te maken en te genieten van de schoonheid van haar porselein en aardewerk. Check hoe haar website bijna helemaal uit één kleur bestaat en toch warm en uitnodigend aanvoelt.

Sun Tree Studio

Science Meets Sweets

Biochemicus/bakker is een  functietitel die je waarschijnlijk nog niet vaak bent tegenkomen, maar hij beschrijft precies het unieke perspectief van Nikola op haar blog Science Meets Sweets. Wij zijn erg onder de indruk van de combinatie van de foto’s om van te watertanden en haar handgemaakte illustraties om de wetenschap van wat er in je keuken gebeurt uit te leggen. 

Science Meets Sweets

Wat zijn de overeenkomsten tussen de websites met het Stockholm design?

Deze websites zijn van verschillende bedrijven, hebben een andere look en andere doelen, maar ze hebben een paar dingen gemeen die maken dat het Stockholm design perfect past:

  • Kwaliteitsfoto’s: Omdat het Stockholm design zo fotogeniek is, heeft het een basis van goede foto’s nodig. Foto’s die met een mobiele telefoon gemaakt zijn of kleine foto’s die vergroot zijn werken met dit design waarschijnlijk niet zo goed. 
  • Simpele navigatie: Stockholms horizontale navigatie ziet er het beste uit wanneer er maar een paar items in het menu staan. Als je zoveel pagina’s hebt dat je navigatie niet op één regel past, kun je misschien beter een aantal dingen verplaatsen, of een ander design uitproberen waar je meer ruimte in je navigatie hebt.
  • Breed design: Bij het Stockholm design is het inhoudsgedeelte heel breed, waardoor het design super flexibel is. Met al die ruimte is het nog meer de moeite waard te zorgen dat alles overzichtelijk en opgeruimd blijft. Gebruik het element Kolommen om alle onderdelen recht onder elkaar te zetten, of gebruik het element Fotogalerij om veel foto’s op één pagina kwijt te kunnen. Hoe je je pagina’s ook inricht, probeer je opmaak op al je pagina’s zo consistent mogelijk te houden. 

 

Je kunt altijd nog meer gave Jimdo-websites op onze Voorbeeldenpagina bekijken; we voegen er steeds nieuwe aan toe om je te inspireren!

 


FEM EGGERS

Allrounder


Verbind je G Suite of Microsoft Office 365 mail met je website!

$
0
0

Hier bij Jimdo is het ons beleid dat het bouwen van een website zo makkelijk mogelijk moet zijn. Daarom bieden we je meerdere mogelijkheden en proberen we flexibel te blijven, zodat we mensen uit alle branches kunnen helpen, van kleine bedrijven tot reisbloggers. 

 

Vandaag hebben we weer iets nieuws voor je, namelijk meer e-mailopties. Met behulp van de stappen hieronder kun je vanaf nu je eigen domein gebruiken op je professionele account bij G Suite of Microsoft Office 365. Op die manier kun je de tools die je al gebruikt integreren met je website, heb je al je accounts bij elkaar en heb je toegang tot een hele set productiviteitsapps. 

 

Als je nog geen G Suite of Microsoft Office 365 account hebt, volg de stappen hieronder en maak een nieuw account aan.


Wat zijn G Suite en Microsoft Office 365?

G Suite en Microsoft Office 365 zijn zakelijke versies van de gewone mailaccounts van Gmail en Microsoft. Als je meer controle wilt hebben op je mail en meer opties wilt hebben dan er bij de standaard mail van Jimdo zitten, dan zijn deze diensten een goede keuze.

 

Bij beide opties heb je de mogelijkheid om eigen mailadressen aan te maken voor je bedrijf, zodat iedereen in je bedrijf zijn eigen professionele mailaccount heeft, bijvoorbeeld“piet@mijndomein.nl, contact@mijndomein.nl” enz. Je hebt ook meer controle over de mailaccounts en bestanden. Daarnaast geven deze accounts je toegang tot andere handige tools, zoals Google Docs en Excel.

 

Als je niet weet welke van de twee voor jou het beste is, bekijk dan deze uitgebreide vergelijking. Hier vind je ook meer informatie over de prijzen.  

Hoe kan ik mijn G Suite of Microsoft Office 365 mail aan mijn account toevoegen?

Het is super eenvoudig om het account van je keuze met Jimdo te verbinden. Je volgt gewoon deze drie stappen:

Stap 1

Log in op je Jimdo-website, open je menu en selecteer Instellingen > Domeinen & E-mail > Domeinen.

Stap 2

Klik op het domein dat je wilt verbinden met je G Suite of Microsoft Office 365 mail. Selecteer de mailoptie van je keuze (G Suite, Microsoft Office 365 of Jimdo Mail) en vergeet niet je keuze op te slaan.

Stap 3

Kies je mailprovider en klik op “Ga naar G Suite login” (bijvoorbeeld). Er opent dan een nieuw scherm waar je kunt inloggen op je bestaande G Suite of Microsoft Office 365 account, dat vervolgens automatisch verbonden wordt met je website. Je hebt hier ook de mogelijkheid een nieuw account bij G Suite of Microsoft Office 365 aan te maken en dat aan je domein toe te voegen.

Kan ik overstappen van Jimdo Mail naar G Suite of Microsoft Office 365?

Natuurlijk kun je overstappen! Vergeet niet handmatig al je Jimdo Mail mails te exporteren en ze dan in je nieuwe G Suite of Microsoft Office 365 account te importeren.

NB: Je Jimdo Mail wordt niet verwijderd, je hebt er nog steeds toegang toe. Nieuwe mails versturen en ontvangen kun je dan echter niet meer via Jimdo Mail doen. We raden je aan je OX/RX mailaccount te verwijderen zodra je domein geregistreerd is bij G Suite of Microsoft Office 365.


We hopen dat de nieuwe functies je bevallen! Laat ons in de commentaren hieronder weten wat je ervan denkt!

FEM EGGERS

Allrounder


Motivatie, moed en muggen—Een vrouw op haar weg naar zelfstandig ondernemerschap

$
0
0

Hoe een yogadocente haar kantoorbaan vaarwel zei en haar eigen studio begon.

Van kantoorbaan tot zelfstandig ondernemer: het bedrijf van een yogadocente.

 

Zou ik een zelfstandig ondernemer kunnen zijn? Yogadocente Jenny vroeg zich dit lange tijd af. Twijfelend, rekenend, aarzelend. We voelen ons altijd angstig als we op het punt staan grote beslissingen te nemen waarvan we bang zijn dat we er later spijt van krijgen. Zo was het ook voor Jenny. Vandaag de dag is ze haar eigen baas. Haar verhaal is inspirerend en haar vreugde is gewoon aanstekelijk—zo aanstekelijk dat je misschien zelf ook de stap wilt zetten. Jenny straalt: "Ik dacht bij mezelf: laat de wereld zien wat je kunt". Waar wachten we op?


Jenny is gelukkig. Heel gelukkig—en ze spreekt des te opener over moeilijke tijden. "Ik was bang voor de angst," zegt ze, terwijl ze van haar thee nipt. "Veel mensen kennen het gevoel: je wilt niet de verkeerde stappen zetten, dus je verandert helemaal niets." Haar baan was gewoon haar baan. Jarenlang had ze een kantoorbaan die haar zekerheid gaf, maar geen voldoening.

 

Verloren jaren? "Nee," zegt Jenny resoluut. "Ik had tijd nodig om erachter te komen wat ik wilde doen," zegt ze, achteroverleunend op de gezellige hoekbank in het café. De yoga- en reikidocente heeft pas haar eigen studio geopend en straalt van geluk. "Ik vind het gewoon heerlijk om iets voor mijn geld te doen wat me gelukkig maakt." Klinkt heel eenvoudig—maar de weg daarnaartoe was niet zo simpel. "Het was een proces, geen vraag." Ze vindt het belangrijk dat te benadrukken. "Maar het was ook een mooie ervaring!"

Twijfel, stress en een aha-moment

De droom om van haar hobby te kunnen leven sluimerde al een tijdje in Jenny. "Ik wilde mijn kennis doorgeven, in het begin maar voor een paar uur per week." Ze onderhandelde met haar baas, ging minder werken op kantoor en begon yogalessen te geven in verschillende studio’s in Hamburg. Daarnaast zette ze zichzelf online op de kaart met haar Jimdo-website. "Ik probeerde vele kleuren, verschillende lettertypes en foto’s uit. Ik vind het super dat ik mijn eigen website kan maken. Zo kan ik precies overbrengen waar ik voor sta: spiritualiteit zonder al te esoterisch te zijn."

 

De yoga- en reikilessen naast haar gewone baan waren ontzettend leuk. Maar de drieëndertigjarige voelde ook veel onzekerheid: "Hoe ga ik dit doen met minder inkomsten, in zo’n dure stad als Hamburg?" Ze zette haar twijfels aan de kant, maar de stress steeg. Uiteindelijk begonnen werkdagen op kantoor om 8 u en eindigden ze om 23 u thuis, met het laatste antwoord op een afspraakverzoek dat via de mail gekomen was.

 

Steeds meer kreeg Jenny het gevoel dat het kantoorwerk een vermoeiende plicht was—naast de vrije yoga en reiki met haar cliënten. "Het was altijd belangrijk voor me om in balans te zijn met yoga, reiki en shiatsu. Ik kon niet alles tegelijkertijd doen én geloofwaardig blijven doen wat ik andere mensen probeerde bij te brengen” vertelt Jenny.

Om even te ontspannen vloog ze met haar vriend Markus naar Bali: zon, zee en quality time. Toen viel het kwartje. Het was een sleutelmoment voor Jenny, ook al was het een pijnlijk moment.

 

"Ik kwam terug van vakantie met een ontstoken muggenbeet," zegt Jenny met een lach op haar gezicht. Toen ze terug was in Hamburg, wilde de dokter dat ze zich meteen ziek zou melden. "Op dat moment realiseerde ik me dat ik bang was om werk te missen door een muggenbeet. Dat was mijn aha-moment." Het kon zo niet verder gaan. De volgende morgen ging ze naar kantoor en nam ontslag.

Overweeg je eigen baas te worden? “Je kunt het!”

Grote zorgen over haar beslissing heeft ze niet. "Ik had al ervaring met mijn lessen, mijn eigen website, geweldige cliënten en vrienden op wie ik kan rekenen."  "Zo wild is het niet," zegt Jenny. "Ik had al een klein bedrijf." En bij vragen over juridische formaliteiten wendt ze zich aan kennissen, leest ze boeken of zoekt ze online. "De kennis die je nodig hebt kan iedereen vinden". Met één uitzondering: "Voor je belastingaangifte vraag je misschien het beste een belastingadviseur…"

 

Jenny maakte zich meer druk om wat haar ouders zouden zeggen. "Mijn ouders hebben liever iets veiligs, liever té veilig dan niet veilig genoeg zelfs." Innerlijk voorbereid op weerstand, vertelde ze hun uiteindelijk over haar beslissing. "En mijn ouders zeiden, 'Jenny, we zien hoe gelukkig je bent met je plan. Ga ervoor, we zijn er voor je!" Dat had ze niet verwacht. Zonder uitzondering hoorde ze vrienden en familieleden hetzelfde zeggen. "Ik kan niet eens meer tellen hoe vaak ik heb gehoord: 'Je kunt het, Jenny, ga ervoor!' Het verbaasde me bijna—maar het was ongelooflijk krachtig," zegt Jenny, terwijl ze een slok van haar thee neemt.

Wanneer je hobby je beroep wordt

Terug naar het nu: Jenny deelt in het centrum van Hamburg een studio met drie vriendinnen. De dagen voor de opening waren slopend: er moest nog zoveel geregeld en verbouwd worden—om nog te zwijgen van de laatste dagen bij haar oude baan. "Maar het leek meer werk te zijn dan het uiteindelijk was," zegt Jenny.

 

Wat gebeurt er wanneer een persoonlijke passie een beroep wordt—raak je iets kwijt? "Nee, het is geweldig," zegt Jenny, stralend van enthousiasme. Het is belangrijk de vreugde over wat je aan het doen bent te combineren met een beetje zelfdiscipline. "Ik houd bijvoorbeeld vaste werkuren aan. Ik kan een binnenkomende mail na 6 uur ook de volgende dag beantwoorden." Daarnaast is ze van plan om door de week twee dagen in haar planning vrij te houden.

 

Zelfstandig ondernemers weten alles over slapeloze nachten, gedachten over de carrière switch die door hun hoofd spoken, twijfels, zorgen over verantwoordelijkheid, de onzekere financiële situatie. Jenny is stap voor stap over deze “angst voor angst” heen gekomen. Vandaag heeft ze vertrouwen in zichzelf en in haar project. Omdat het haar gewoon gelukkig maakt! 

5 tips van Jenny om zelfstandig ondernemer te worden

  • Vind jezelf: waar ben je goed in? Wat maakt je gelukkig?
  • Begin langzaam: begin je project naast je werk, of vanuit huis (bijvoorbeeld met een webwinkel)
  • Financiële buffer: zorg dat je een veiligheidsnet hebt voor de overgangsfase. 
  • Zorg voor support: vraag vrienden en bekenden met specifieke kennis over bijvoorbeeld het inschrijven van een bedrijf om hulp.
  • Maak een website: presenteer jezelf en wat je te bieden hebt online—het liefst met een mooi logo!

Heb jij er ooit over gedacht om van een hobbyproject je beroep te maken? Of heb je de stap naar ondernemerschap al gezet? Vertel ons over je ervaringen in de commentaren! 

FEM EGGERS

Allrounder


Jimdo bestaat 10 jaar

$
0
0

Dit jaar vieren we alweer het tienjarig bestaan van Jimdo. De hoogste tijd om eens een paar leuke Jimdo-weetjes met je te delen! Om stil te staan bij ons tienjarig bestaan hebben we een mooie visuele blog in elkaar gezet waarin je kunt zien hoe ver we samen gekomen zijn. 

 

Jimdo is ontstaan omdat drie jongens een droom hadden. We wilden werk hebben waar we plezier in hadden en wilden anderen inspireren dat ook te doen. Daarna zijn er meer dan 20 miljoen websites uit dit idee voortgekomen waarmee andere ondernemers hun bedrijf tot leven laten komen. We hopen dat ons verhaal anderen inspireert hetzelfde te doen. 

 

Maar hoe vat je een decennium Jimdo samen? We probeerden het gewoon...


3 Meest gebruikte website-elementen

1. Tekst

2. Kop

3. Afbeelding

 

Niet heel verrassend? Klopt! Onze basiselementen zijn nog steeds de hoofdingrediënten van elke website. Ta da!

 

Alleen al in de afgelopen drie jaar zijn er 105.299.221 afbeeldingen naar Jimdo-websites geüpload. We hebben geprobeerd het totaal voor tien jaar te berekenen, maar dat kon onze rekenmachine niet aan... 

 

Wat we nog wel konden berekenen kwam neer op  67.868.638,54 megabytes aan data. Zelfs met een relatief snelle downloadsnelheid van 10 Mbit/s zou een computer twee jaar nodig hebben om deze enorme hoeveelheid data te downloaden. Moet kunnen! 


79 Gebruikersverhalen

Dat zijn 79 inspirerende verhalen van over de hele wereld over ondernemers die hun project tot leven lieten komen met Jimdo. Hoeveel van onze tv- en blogsterren herken je?


20.000.000 Jimdo-websites gecreëerd.

Eigenlijk zelfs méér dan 20 miljoen websites. Als je alle pagina’s zou uitprinten en dit in kilometers zou omzetten… dan zou Fridtjofs hand 1,4 keer rond de wereld gaan!


915 complete supermarkten

In jullie webwinkels zijn de afgelopen tien jaar miljoenen producten verkocht. Dat zijn ongeveer 915 volle supermarkten met allerlei soorten producten—van olie voor je baard tot designerjurken!

64.831.217 bioscopen vol mensen

Alleen al afgelopen jaar bezochten 65 bioscopen vol mensen Jimdo-websites.

Wow! Dat vraagt om meer popcorn!

6 meest gedenkwaardige Jimdo.com makeovers

In de laatste tien jaar hebben we onze website 6 keer een compleet nieuwe look gegeven. Variërend van mooi tot de, ehm, wat meer 2000 look... Herinner je je eigen eerste designs van je website nog?

 

Leuk weetje: Ons allereerste logo bevatte een smiley! :)

155.125 Maaltijden bereid

Sam heeft zo’n 155.125 maaltijden bereid sinds hij bij ons kwam, en dat is nog exclusief de ontbijtjes! Dat zijn een hoop hongerige monden… geloof ons, niemand wil met ons te maken hebben als we ‘hangry’ zijn.

 

Sam kookt voor iedereen iets lekkers, van vlees en vis tot vegetarisch. Al is Sams Argentijnse steak wel favoriet bij Jimdo!

2.000.000 mobiele Jimdo-apps gedownload

Of je nou in de bus zit of op het strand ligt, je kunt je website altijd en overal bewerken met de mobiele versie van je Jimdo-website! Onze mobiele apps zijn meer dan 2 miljoen keer gedownload op mobiele apparaten.

6.400.000 interne chatberichten verstuurd

"Communicatie is alles" zou ons bedrijfsmotto kunnen zijn! Sinds 2 jaar gebruiken we Slack bij Jimdo en inmiddels zijn er al 6,04 miljoen berichten verstuurd. Je begrijpt, we zijn echt heel erg dol op onze collega’s! 

56.040 Supporttickets beantwoord

Hoe kunnen we je het beste helpen met je website? Dat is voor ons de hamvraag—zo’n 56.040 keer per maand. Zodat we jou kunnen helpen te doen wat je graag doet, terwijl wíj doen wat wij graag doen (namelijk jou helpen!).

 

Meest gestelde vraag: "Hoe kan ik mijn domein verhuizen?"

Minst gestelde vraag:“Hoe kan ik een Jimdo-website hacken?" (Ehm, als je dat moet vragen, dan lijkt ons het antwoord ‘niet’ ;))

 

Meer leuke weetjes:

 

We ondersteunen 9 verschillende talen.“Hola” of “Auf Wiedersehen”, we draaien onze hand er niet voor om. We proberen jouw taal te spreken om je zo goed mogelijk te kunnen helpen. 

 

30 verschillende landen. Onze Jimdo-medewerkers komen van over de hele wereld. Maar liefst 30 verschillende landen worden over alle afdelingen vertegenwoordigd. Dat is een mooie mix van alle mogelijke culturen.


Dit zijn 10 jaar Jimdo in een kleurrijke mix van ondernemersgeest, hard werken, net zo hard plezier maken, mooie anekdotes en heel veel passie. Wat onze drijfveer is? Achter elk van die 20 miljoen website staat iemand met een idee net zoals dat van onze oprichters. Dankjewel dus voor 10 geweldige jaren. Wat ons betreft komen er nog heel veel jaren bij. Wij hebben er zin in!

FEM EGGERS

Allrounder



Tips om snel en makkelijk de beste zoekwoorden te vinden

$
0
0

Als het gaat om zoekmachineoptimalisatie is wat je denkt niet per se de realiteit. Veel mensen die een website hebben denken bijvoorbeeld dat ze grotere kans hebben om ooit iets van kwantumfysica te begrijpen dan van SEO. In werkelijkheid zijn er verschillende tools die SEO heel eenvoudig maken. Pak een kop thee, dan laat ik je zien waarom je niet bang hoeft te zijn voor zoekwoordenonderzoek—een van de belangrijkste processen van SEO.

 

Om te beginnen is het belangrijk om te begrijpen hoe je de Google Adwords zoekwoordplanner moet gebruiken, maar dat zou niet je enige inspiratiebron voor zoekwoorden moeten zijn. Sterker nog, nu de algoritmes van zoekmachines steeds complexer worden is het echt een must om gebruik te maken van alle tools en concepten die je ter beschikking hebt. Als je succes wilt hebben op het web, zul je vaak je creativiteit moeten aanboren. Laten we dus gauw beginnen.

Zoekwoorden vinden met automatisch aanvullen van Google en Ubersuggest.io

Google’s automatische aanvullingen zijn een krachtige tool voor internetmarketeers op alle niveaus. In feite laat Google je varianten op zoekopdrachten zien waar vaak op gezocht wordt. Zo vind je moeiteloos nóg meer relevante keywords waar je je op kunt richten!

Het beste aan deze tool is dat de variaties, of “voorspellingen” zoals Google ze noemt, gebaseerd zijn op echte zoekopdrachten van gebruikers, afhankelijk van de taal en locatie van de gebruikers. Google zal zelfs suggesties aandragen voor elke letter van het alfabet. Is dat niet gaaf?

Als je geen zin hebt om het hele alfabet door te gaan, bekijk dan eens de gratis tool, Ubersuggest. Als je hier een keyword of zin invoert, laat Ubersuggest je de populairste variaties van elk zoekwoord zien én een aantal voorspellingen, op alfabet gesorteerd. Het bespaart je niet alleen tijd en het invoeren van duizenden zoektermen, maar is ook een van de beste manieren om nieuwe ideeën op te doen voor nieuwe zoekwoorden. Je kunt zelfs een woordwolk ook wel ''Word Cloud'' gebruiken om veelgebruikte woorden die samenhangen met je zoekopdracht te visualiseren.

Ontdek wat populair en trending is op Google met gerelateerd zoeken

Zijn de woorden en zinnen onderaan een zoekpagina van Google je wel eens opgevallen? Je raadt het waarschijnlijk al, dat zijn wat Google noemt “gerelateerde zoekopdrachten”. Het lijkt een beetje op het automatisch aanvullen waar we het net over hadden, maar de “Gerelateerde zoekopdrachten” bieden je een bredere mix van zoekwoordmogelijkheden.

Zoals je hieronder kunt zien, kom je varianten tegen waarbij er iets is toegevoegd of veranderd aan het begin, midden of einde van je oorspronkelijke zoekopdracht. Je zou zelfs een acroniem kunnen tegenkomen, als dat bestaat voor je zoekwoord. 

Hoe dan ook, je ontdekt zo waarschijnlijk ten minste één of twee veel voorkomende zoekopdrachten waar je zelf nog niet aan gedacht had. Deze resultaten zijn ook gebaseerd op depopulairste of trending zoekopdrachten die verband houden met jouw keyword. Wees dus niet bang om de berg aan informatie die Google je presenteert te gebruiken als hulp bij je keywordonderzoek

Google Trends

Oké, op dit moment verdenk je me misschien van een obsessie met Google. Misschien klopt dat ook wel een beetje. Het is nu eenmaal zo dat de meeste SEO’s—en bijna elke website-eigenaar—overgeleverd is aan de genade van Google. Wat mij betreft heeft dat zowel goede als slechte kanten. Het is aan de ene kant nooit ideaal om afhankelijk te zijn van één product, maar aan de andere kant is het super handig dat dit product heel veel tools bevat die website-eigenaren helpt van hun site een succes te maken.

 

Het volgende hulpmiddel van Google is onmisbaar, maar wordt vaak over het hoofd gezien: Google Trends laat je zoektrends, gegevens en visualisaties uit zowel het heden als het verleden zien. Waar keywordonderzoek misschien eendimensionaal lijkt, geeft Google Trends je de mogelijkheid zoekopdrachten met een multidimensionale blik te analyseren. Hier zijn een paar voorbeelden waar Google Trends je bij je zoekwoordenonderzoek mee kan helpen:

  • Het ontdekken van welke zoekopdrachten populair of trending zijn, of juist afnemen
  • Vergelijken van de relevantie van meerdere zoekwoordenlijsten
  • Sorteren van resultaten op datum, locatie en taal
  • Download van langere lijsten van gerelateerde zoekopdrachten

Vergeet niet gefocust te blijven! Ook al gebruik ik Google Trends al jaren om me te helpen met mijn zoekwoordenonderzoek, ik betrap mezelf nog steeds vaak genoeg op het invoeren van irrelevante zoekopdrachten zoals die hierboven… Maar de wetenschap dat “pizza” blijft stijgen terwijl er minder vaak op “justin bieber” gezocht wordt geeft me toch een goed gevoel… Jou ook? 

Gebruik veelgestelde vragen om zoekwoorden te bepalen

Voor mijn laatste tip voor je keywordonderzoek gaan we even bij Google weg en kijken we naar je eigen website. Over elk product of elke dienst die je aanbiedt zullen je klanten vragen hebben. Maar weet je wat hun vaak gestelde vragen zijn? Als je een sales- of klantenserviceteam hebt, dan is dat een goede plek om daar eens naar te vragen.

  • Welke vragen stellen je klanten regelmatig?
  • Wat zijn de meest voorkomende knelpunten van je klanten?
  • Welke hindernissen komen klanten tegen voor ze iets kopen?

Zodra je een paar veel voorkomende vragen of problemen hebt verzameld, heb je een beter idee van belangrijke thema’s die je op je website kunt aanspreken.

Tot slot

Zo zie je maar, er zijn best veel manieren en tools beschikbaar om je te helpen met zoekwoordenonderzoek. Je hoeft echt geen groot wiskundige te zijn om iets te leren over SEO. Je moet gewoon over je angsten heen stappen, een paar dingen leren over wat er beschikbaar is en creatief denken. In veel opzichten is het net als het maken van een website. En dát heb je al met succes gedaan! 

 

Als je net begint met on-page zoekmachineoptimalisatie, raad ik je aan deze post eens te lezen: Doorklikken & bounce: verbeter klikgedrag in Google. En vergeet niet: als je inziet hoe belangrijk SEO voor je website is en een paar van deze tips in de praktijk brengt, ben je een stapje verder dan je concurrenten in deze steeds competitiever wordende online wereld. Veel succes!

Jesse is trotse Jimdo alumnus die zich focust op SEO en content marketing. Hij is geboren in Colombia, opgegroeid in de Verenigde Staten en woont momenteel in Duitsland. Hij is de man achterSEO Hero Agency, een bedrijf dat zich bezighoudt met digitale marketing. In zijn vrije tijd probeert Jesse graag nieuwe restaurants uit, leest hij Russische literatuur of plant hij zijn volgende vakantie


Missers op je mobiele website—en hoe je ze voorkomt

$
0
0

“Mobile first” hoor je tegenwoordig veel webexperts zeggen. Maar wat betekent het eigenlijk? Het komt erop neer dat je een website (of software) bouwt waarbij de mobiele ervaring voorop staat, in plaats van de ervaring vanaf een PC. Mensen zijn de laatste jaren steeds meer mobiel gaan surfen op het internet, en experts denken dat dit alleen nog maar meer wordt. Dat is meteen de reden dat het zo belangrijk is dat een website er op een mobiel apparaat goed uitziet. Zo kan de website mogelijke bezoekers aantrekken en verlaag je je bounce rate op mobiele apparaten.

 

Sommige mensen nemen aan dat hun website er op een PC goed uitziet en dat de mobiele versie gewoon een coole miniversie daarvan is, maar dat is niet per se waar. En als een groot deel van je verkeer vanaf mobiele apparaten komt (dit kun je zien in je statistieken), dan moet je er zéker voor zorgen dat je website ook mobiel aantrekkelijk is.

 

Daarom hebben we een paar veel voorkomende missers met mobiele sites voor je op een rij gezet. We leggen je meteen uit hoe je deze missers op je eigen site kunt voorkomen. 


Misser 1: Je hebt geen mobiel responsive design

Waarschijnlijk heb je je website een paar jaar geleden gebouwd. Eindelijk ziet hij er precies zo uit zoals je wilt (op je PC). Als je je design al een tijdje niet hebt veranderd, dan is de kans groot dat je nog een van onze oudere designs gebruikt. De oude designs hebben een code in plaats van de naam van een stad (bv. F4242). Ze zijn “mobile-friendly” maar zien er niet half zo goed uit als de moderne, “responsive” designs (vernoemd naar een stad).

 

Waarom is responsive beter? Je website reageert op de afmetingen van het apparaat dat je bezoeker gebruikt. De resolutie, de afbeeldingen en het menu zien er perfect uit, of je bezoekers nu een tablet, PC of smartphone gebruiken. Een responsive design wordt ook beter gevonden door Google en is dus goed voor je SEO.

 

Misschien heb je gewoon nog geen tijd gehad om je website vanaf een telefoon/tablet te bekijken? Of heb je geen zin om je design te updaten en je website opnieuw in te richten? Dat begrijpen we absoluut. Maar kijk eens naar al die mensen die op hun telefoon aan het browsen zijn in het openbaar vervoer. Dat zijn allemaal potentiële bezoekers die je voor je zou kunnen winnen als je een week lang elke dag een uurtje in je website steekt.

Een voorbeeld van een design dat niet responsive is. Zoals je ziet valt het contactformulier van de pagina af.
Een voorbeeld van een design dat niet responsive is. Zoals je ziet valt het contactformulier van de pagina af.

Een voorbeeld van een design dat niet responsive is. Zoals je ziet valt het contactformulier van de pagina af.

 

Het nieuwe responsive design ziet er perfect uit.

Het nieuwe responsive design ziet er perfect uit.

 


Oplossing: Om te zien welk design je gebruikt open je je menu en kies je Design > Algemeen > Designs. Je ziet je huidige design linksboven. Check of je Jimdo-design de naam van een stad heeft (bv. Stockholm). Zo niet, dan heb je geen responsive design en raden we je aan een moderner design te kiezen. Je kunt deze tool gebruiken om te zien hoe je website er op andere apparaten uitziet!

Misser 2: Je afbeeldingen of video’s maken je website langzaam

Ga op je telefoon naar je website en kijk hoe lang het duurt om de pagina te laden “1-2-3…” Als het langer duurt dan 3 seconden is het belangrijk uit te vinden wat je site langzaam maakt. Hoofdverdachten zijn meestal video’s, animaties of extra add-ons. Vraag je af of deze echt iets toevoegen aan je website en of het de langere laadtijd waard is (om nog te zwijgen van mobiele data!). 

 

Widgets of deelknoppen die op externe JavaScripts draaien maken je site langzamer. Om je site sneller te laten laden kun je het beste 2-4 social media kanalen kiezen of de ingebouwde Jimdo-deelknoppen gebruiken.

 

Het is ook een goed idee om de afbeeldingen op je site te optimaliseren. Denk hierbij aan het verkleinen van de afbeelding en het reduceren van de bestandsgrootte. Er zijn vele tools waarmee je je afbeeldingen kleiner kunt maken zonder dat de kwaliteit erop achteruit gaat. Zelfs als je de bestandsgrootte maar een beetje verkleint kan het al heel effectief zijn. Zeker op een pagina met veel afbeeldingen, of als je een grote achtergrondafbeelding gebruikt. Houd in je achterhoofd dat Google de laadsnelheid van je site gebruikt als SEO-factor. Een langzame website kan dus je positie in de zoekresultaten negatief beïnvloeden. 

 

Oplossing: Controleer hoelang je pagina’s erover doen om te laden op een mobiel apparaat. Bekijk vervolgens hoe je dingen die je site langzamer maken kunt verwijderen of optimaliseren.

Misser 3: Er is geen visuele hiërarchie

Er gebeurt teveel op je website en je ogen weten niet of ze zich moeten concentreren op het logo, de header of de call-to-action. Het neemt meer tijd in beslag om door een website te browsen vanaf een telefoon. Zorg er dus voor dat de gebruikerservaring prettig is door je content logisch in secties te verdelen. Maak voor ieder gedeelte een eigen header met de H1, H2 en H3 tags. Een intuïtieve gebruikerservaring houdt bezoekers langer op je site en vergroot de kans dat een bezoeker iets koopt.

 

Belangrijke informatie voor je bezoekers zou bovenaan je website moeten staan. Verder naar beneden kun je dan in meer detail treden. Verplaats je in de bezoeker en beantwoord de 5 W’s: Wie? Wat? Waarom? Waar? Wanneer? Kun je de belangrijkste informatie of boodschap meteen terugvinden op je website?

Voorbeeld van een website met een duidelijke structuur en visuele hiërarchie

Oplossing:Maak een plan voor je website. Dit zal je helpen een overzicht voor je website te maken. Vervolgens kun je je content in categorieën verdelen en overbodige extra’s weglaten.

Misser 4: Je website is moeilijk te lezen

Je kunt de beste content ter wereld hebben… maar niemand zal die lezen als bezoekers naar kleine lettertjes moeten turen en moeten inzoomen om je tekst te kunnen lezen. Dit probleem valt nog meer op bij telefoons dan op bijvoorbeeld tablets omdat telefoonschermen nog een slag kleiner zijn. 

 

Dat fraaie schreeflettertype ziet er misschien geweldig uit op een PC, maar vanaf een mobiel apparaat blijkt het wat moeilijk leesbaar. Probeer een schreefloos lettertype als Open Sans of Roboto dat gemakkelijk leesbaar is en check ook of de grootte van het lettertype groot genoeg is. Een algemene regel is om je hoofdtekst op minimaal 16pt te houden. Dit getal hangt echter af van het lettertype dat je gebruikt. Het kan dus zijn dat op jouw site een andere grootte beter werkt.

 

Sommige achtergrondafbeeldingen hebben een negatief effect op de leesbaarheid op een mobiel apparaat. Probeer de achtergrond simpel te houden en zorg dat de achtergrondkleur en de kleur van de tekst elkaar aanvullen.

Zorg dat het contrast tussen je achtergrond en je tekst groot genoeg is zodat de tekst goed leesbaar is

Oplossing: Check je website altijd in Voorbeeldmodus. Deze functionaliteit geeft je de mogelijkheid je website op je PC te bekijken en te zien hoe deze eruit ziet voor mobiele gebruikers. Je kunt ook vrienden en familie vragen om je website vanaf hun telefoons te bekijken. Als zij de tekst moeilijk kunnen lezen is het misschien tijd om de look van je website te versimpelen. Een witte achtergrond met wat gekleurde blokken hoeft absoluut niet saai te zijn! 

Misser 5: Je website ziet er overvol uit

Witruimte overlaten is nog veel belangrijker op een klein scherm, zodat je vingers één knop kunnen aanklikken, bijvoorbeeld de call-to-action. Mensen die mobiele apparaten gebruiken hebben grotere tekst en knoppen nodig dan je misschien zou verwachten om op de website makkelijk te navigeren.

 

Call to action (CTA) buttons zouden minimaal 30-40 px groot moeten zijn zodat ze goed opvallen. Mensen die mobiel winkelen doen vaak impulsaankopen, dus als de structuur van je website onduidelijk is en het moeilijk is op de juiste knoppen te klikken zou dat een reden kunnen zijn om je site te verlaten zonder iets te kopen. Zorg er dus voor dat de CTA duidelijk herkenbaar is. 

 

Veel elementen, afbeeldingen en kleuren bij elkaar maken je website druk en onoverzichtelijk. Dit kan je bezoekers afschrikken. Als je website te vol is, voeg dan wat witruimte toe tussen paragrafen, teksten en andere elementen. Witruimte maakt navigeren en het lezen van de belangrijkste info makkelijker.

 

Als je, net als ik, vanuit de bus door een website scrolt, dan scan je de tekst waarschijnlijk. De informatie die je nodig hebt wil je dan het liefst duidelijk in beeld hebben. Er is als je onderweg bent niet veel tijd om grotere lappen tekst te lezen op een telefoon. Houd je teksten kort, scanbaar en zorg voor voldoende witruimte tussen paragrafen. 

 

Oplossing: Zorg voor voldoende witruimte tussen je elementen en tekst zodat je bezoeker niet overladen wordt met informatie. Je kunt ook proberen om knoppen te gebruiken in plaats van tekstlinks, zodat het doorklikken op je site makkelijker is. 

Misser 6: Je overlaadt mensen met formulieren of pop-ups

Ken je dat gevoel van irritatie als je merkt dat je een online formulier moet invullen om de gratis wifi op het vliegveld te gebruiken? Denk daaraan wanneer je overweegt pop-ups toe te voegen waarvoor moet worden getypt op een touchpad. Navigatie op een mobiel apparaat kan al lastig genoeg zijn zonder het extra gedoe van typen op een touchpad. Probeer alles zo simpel mogelijk te houden en met zo min mogelijk handelingen voor je bezoeker.

 

Als je bijvoorbeeld een tevredenheidsenquête wilt toevoegen, zorg dan dat bezoekers eenvoudig kunnen stemmen met smileys. Je kunt een tekstveld toevoegen waar mensen eventueel nog opmerkingen kunnen plaatsen. Als je een formulier voor je nieuwsbrief wilt hebben, zet er dan alleen de noodzakelijke details in, of gebruik drop down lijsten om het je bezoekers zo gemakkelijk mogelijk te maken.

 

Oplossing: Bekijk de vele formulieren van JotForm eens of voeg een chat pop-up toe met Pure Chat. Zoals je in het voorbeeld hieronder kunt zien kun je een add-on vinden die niet opdringerig is, zoals het tekstballonnetje onderaan de pagina. Dit verstoort de gebruikerservaring niet en bezoekers zullen eerder geneigd zijn erop te klikken. Vergeet alleen niet dat ook dit een add-on is en dus invloed kan hebben op de snelheid van je site.

blackyeti.com illustreert het belang van witruimte en een duidelijke call-to-action. Zie je het tekstballonnetje onderaan de pagina? Dat is een add-on voor live ondersteuning.

Subtiele live chat support add-on die alleen in beeld verschijnt als je erop klikt.

 


De sleutel tot mobiel webdesign is eenvoud. Minder is op een klein scherm absoluut meer. Vergeet niet dat een touchpad een uitdaging kan zijn voor de gebruikerservaring. De truc is je site zo te ontwerpen dat je er makkelijk met je vingers doorheen kunt bladeren. Zorg dat je bezoekers de belangrijkste informatie meteen kunnen vinden en maak gebruik van de tips hierboven. Dan komt het zeker goed! Als je niet zeker van je zaak bent, kun je vrienden of klanten vragen het te testen.

 

Als je onze gratis app nog niet uitgeprobeerd hebt is dit een goed moment om hem eens te testen. Het is de perfecte manier om je website bij te werken vanaf een smartphone of tablet als je onderweg bent.


FEM EGGERS

Allrounder


Het Dashboard: al je websites op één plek

$
0
0

Als we een nieuwe functie bouwen bij Jimdo, dan staat één gedachte altijd voorop: alles wat met je website te maken heeft moet zo simpel mogelijk zijn. 

 

Het viel ons op dat veel klanten van Jimdo meer dan één website bij ons bouwen. Dat vinden we natuurlijk super. Het viel ons óók op dat het managen van die verschillende websites een beetje een gedoe kon zijn. Daarom hebben we bedacht dat het handiger is om één login te hebben voor al je websites—een login waar je ook met Facebook of Google account in kunt loggen, als je dat handiger vindt. 

 

Vanaf vandaag krijgt iedere klant zijn eigen gebruikersaccount van ons. Jij dus ook! Vanaf dit account heb je toegang tot al je websites, via je dashboard. Wat er precies gaat veranderen? Dat lees je in deze blogpost.


Eén login voor al je websites

Het is heel eenvoudig: elke Jimdo-klant kan vanaf nu al zijn websites beheren vanaf één account. Dit betekent dat je niet meer op elke website afzonderlijk hoeft in te loggen en meerdere wachtwoorden hoeft te onthouden. Je kunt al je websites vanuit één plek beheren. Maak je een nieuwe website? Dat kan ook direct vanuit je dashboard! 

Hoe krijg ik een gebruikersaccount?

Deze nieuwe functie is direct beschikbaar. Zodra je website klaar is, krijg je een melding als je inlogt. Volg de instructies op het scherm en je wordt gevraagd om je nieuwe account aan te maken. In plaats van in te loggen met je website, zoals je vroeger gewend was, log je dan voortaan in met een e-mailadres, of met je Facebook- of Google-account.  

 

Zodra je je hebt geregistreerd voor een gebruikersaccount en inlogt met je splinternieuwe inloggegevens, zie je al je websites vanaf je centrale dashboard. 

Waarom heb ik een nieuw account nodig?

Je denkt misschien “Uh, jongens, ik héb toch al een account?” Klopt! Door deze stappen te volgen verander je dat account in een account dat verbonden is met je e-mailadres. Er verandert niets aan je website en ook je contract of abonnement blijft hetzelfde. 

 

Het verschil? Tot nu toe logde je per website in met je domeinnaam en je wachtwoord. Zodra je een gebruikersaccount hebt aangemaakt kun je inloggen met je e-mailadres en wachtwoord. Als je wilt kun je je nieuwe account ook verbinden met Facebook of Google en op die manier inloggen op je gebruikersaccount. 

Wat zijn de voordelen?

Je gebruikersaccount is gemakkelijker en veiliger in gebruik. Je hoeft niet meer te onthouden welk wachtwoord er ook alweer bij welke website hoorde. Bovendien is het gemakkelijker om meerdere websites tegelijkertijd te beheren. Je nieuwe account is namelijk verbonden met al je websites - ze zijn allemaal met één muisklik bereikbaar vanaf je dashboard.

 

Velen van jullie wilden ook graag kunnen inloggen met Facebook of Google. Dat is nu mogelijk: je kunt gewoon je nieuwe account verbinden met een van deze diensten. Als je maar één website hebt, dan heb je nog steeds iets aan je nieuwe gebruikersaccount. Je weet ook maar nooit wanneer je in de toekomst nog eens een tweede Jimdo-website wilt maken ;)

 

Goed om te weten: Voor ons bij Jimdo maken de nieuwe gebruikersaccounts de support voor onze klanten eenvoudiger en effectiever. "Eén klant = één account"—we hebben dus een beter overzicht en kunnen je beter helpen.

Jouw overzicht

Zoals we al zeiden zullen we iedereen vragen een account aan te maken. Geen zorgen als je de melding niet binnen een paar dagen krijgt! Het kan even duren. Vanaf vandaag heb je de volgende opties als je inlogt:

 

Login (zie de afbeelding hieronder)

 

1. Heb je al een gebruikersaccount geregistreerd met je e-mailadres? Ga dan naar jimdo.nl, klik op “Inloggen” en gebruik het formulier aan de linkerkant!

 

2. Heb je nog geen account en wil je er een aanmaken? Ga dan naar jimdo.nl, selecteer “Inloggen” en klik dan aan de rechterkant op “Nu aanmelden”.

 

De oude registratieprocedure:

 

3. Wil je zoals je gewend bent met je domeinnaam inloggen? Klik dan op je website op “Inloggen” of  type je domeinnaam in je browser en voeg eraan toe "/ login" - bijvoorbeeld www.mijndomein.nl/login.

 

Vanaf vandaag kun je op de volgende manier inloggen:

Login Jimdo

Je nieuwe dashboard

Als je inlogt met je gebruikersaccount heb je drie categorieën: "Dashboard", "Profiel" en "Uitloggen."

Je nieuwe dashboard
Het nieuwe dashboard! Dit is wat je te zien krijgt als je inlogt met je nieuwe gebruikersaccount.

Dashboard: Als je inlogt kom je automatisch in je dashboard terecht. Hier zie je je website(s). Je ziet een voorbeeldheader van elke website. Kies een van je websites en bewerk of open hem vanaf je dashboard. Als je op een website klikt, kom je automatisch in het menu van die website. Om terug te keren naar je dashboard klik je op de optie “Dashboard” onder “Mijn account” in je menu. 

 

Als je niet al je websites hier ziet, kun je klikken op “Website verbinden”, en je domeinnaam en wachtwoord invullen zoals je gewend bent. De website wordt dan toegevoegd.  Vanaf dat moment zal je inlogscherm je automatisch naar je gebruikersaccount brengen in plaats van naar de inlogpagina van die individuele website.

 

Profiel: Hier kun je een profielfoto uploaden en je account verbinden met je account bij Facebook of Google. Als je een van deze accounts al verbonden hebt met je Jimdo-account, dan verschijnt hier automatisch een profielfoto. Die je natuurlijk op elk gewenst moment kunt veranderen. Deze foto wordt getoond als je bijvoorbeeld met ons support-team spreekt.

 

Uitloggen: Als je hierop klikt —nuja, je weet wat er dan gebeurt ...


Vanaf vandaag beginnen we dus met het sturen van meldingen en kun je je gebruikersaccount aanmaken zodra je een melding hebt gekregen. Maak je geen zorgen als je de optie nog niet meteen ziet! Het duurt een paar weken voordat deze functie beschikbaar is voor alle gebruikers. Spannend dus! We zijn benieuwd naar je reactie en hopen dat het nieuwe gebruikersaccount Jimdo nog beter voor je maakt!


FEM EGGERS

Allrounder


Geef je website een opfrisbeurt!

$
0
0

We hebben allemaal wel eens van de voorjaarsschoonmaak gehoord en houden deze normaal gesproken ook ieder jaar. Het kan je stemming verbeteren, stress verminderen en je creativiteit een oppepper geven. 

 

We frissen onze woning om de zoveel tijd op, maar vaak vergeten we onze werkplek en onze website die wel ons visitekaartje zijn. We hebben daarom een aantal tips voor je om je werkplek en je website onder handen te nemen. Misschien helpt het je je hoofd leeg te maken en ideeën op te doen voor je volgende grote project.

 

Leestijd: 3 Minuten


Ruim je bureau op—en neem een plant

Stapels papier zorgen niet alleen voor extra stress—ze geven je letterlijk het gevoel dat er geen einde aan je werk komt, want hoewel je net hebt afgerond waar je mee bezig was, het ziet er nog steeds naar uit dat er nog heel veel te doen is.

 

Een “clean” bureau hoeft echter niet helemaal leeg te zijn. Onderzoekers hebben ontdekt dat de trend van nogal spartaans ingerichte en half lege kantoren mensen ongelukkig maakt. Stapels papier en vieze borden helpen natuurlijk niet, maar foto’s, souvenirs en planten kunnen ervoor zorgen dat je beter presteert. De onderzoekers ontdekten dat je productiviteit en geheugen al met sprongen vooruit gaan als je een simpele plant in je werkruimte hebt staan.

Verwijder verouderde info van je website

Dit is de online equivalent van het uitmesten van je rommelkast. Verouderde, irrelevante informatie is een van de grootste ergernissen van consumenten als het aankomt op zakelijke websites. We maken ons er allemaal schuldig aan… Je update een pagina met nieuws onder het kopje ‘coming soon’ en vergeet vervolgens dat je dat hebt geschreven. Voor je klanten ziet het er dan uit alsof je behoorlijk achterloopt, en dat is natuurlijk niet hoe je wilt overkomen. 

 

Neem dus even de tijd om je webpagina’s onder de loep te nemen:

  • Zijn je contactgegevens nog actueel? Stuur je mensen niet door naar een voicemail of naar een overvolle inbox?
  • Staan er social media feeds op je site van accounts die je niet meer bijhoudt?
  • Promoot je events die al geweest zijn, producten die je niet meer verkoopt, oud nieuws of cursussen uit februari? Weg ermee!
  • Verwijs je naar dingen die je nog gaat doen, maar heb je die inmiddels al lang en breed gedaan?

Tip: als je besluit een oude pagina te verwijderen of onzichtbaar te maken, check dan eerst even je statistieken om te zien hoeveel bezoekers nog naar deze pagina komen. Het kan handig zijn eenURL-redirect in te stellen die verwijst naar actuelere informatie, zodat mensen die de oude pagina bezoeken geen 404-foutmelding te zien krijgen.

Voeg wat nieuwe content toe

Als je de ‘oude troep’ hebt opgeruimd, is het waarschijnlijk ook tijd om nieuwe informatie op je website te zetten. De meesten van ons schrijven hun ‘Over ons’ pagina en vergeten hem vervolgens. Maar misschien heb je in de tussentijd iets nieuws bereikt, een nieuwe vaardigheid geleerd of ben je een interessant project gestart. Dat is interessante info voor potentiële klanten!

 

Als extra bonus zorgt het toevoegen van nieuwe content er ook voor dat de crawlers van zoekmachines je website vaker bezoeken en je je zoekmachineranking kunt verbeteren.

Check hoe je website eruit ziet op een mobiele telefoon

Als je normaal gesproken vanaf een PC aan je website werkt, zie je hem waarschijnlijk niet zo vaak vanaf een mobiele telefoon of tablet. Het kan goed zijn dat je je daardoor niet bewust bent van kleine designverbeteringen die het leven van je mobiele bezoekers een stuk gemakkelijker kunnen maken. 

 

Je kunt je mobiele website zelfs direct vanaf je PC bekijken als je de “Preview” bekijkt. Als je op de kleine mobiele/tablet schermpjes rechtsboven klikt, kun je de preview wisselen tussen mobiel, PC en tablet.

 

Wat zou je tegen kunnen komen? Misschien is je lettertype net te klein om comfortabel te lezen op een klein scherm. Of staat er zoveel content op je pagina’s dat een mobiele gebruiker aan het scrollen blijft. Of staan je links te dicht op elkaar voor iemand die toevallig wat grotere duimen heeft.  We hebben nog een paar designtips om je te helpen je mobiele website er goed uit te laten zien

Maak je toetsenbord en telefoon schoon (maar echt)

Als je moest raden wat het meest vieze deel van je huis is, dan zou je waarschijnlijk naar de badkamer of keuken kijken. Maar kijk eens recht voor je… je toetsenbord, muis, telefoon en trackpad horen tot smerigste dingen die je elke dag tegenkomt, vooral omdat je ze voortdurend aanraakt en ze waarschijnlijk minder vaak schoonmaakt dan de badkamer. De gemiddelde mens raakt zijn gezicht 15 keer per uur aan en en raakt zijn telefoon 9 keer per uur aan en, nou ja, je begrijpt wel waar ik heen wil.

 

Je kunt je helemaal uitleven en deze tutorial volgen om al je toetsen van je toetsenbord los te maken en een voor een schoon te maken (waarschuwing: hier komen wattenstaafjes aan te pas!). Als je daar geen tijd voor hebt, zorg dan gewoon dat je speciale doekjes voor het schoonmaken van je toetsenbord bij de hand hebt, of zelfs desinfecterende doekjes, en haal regelmatig even een lapje over je toetsenbord.

Richt een eigen mailadres in

Dit is misschien een van die dingen die je steeds voor je uit geschoven hebt. Als je net zo bent als ik, dan voelde het inrichten van een domein als zo’n prestatie dat je daarna helemaal vergeten bent het daarbij behorende e-mailadres in te stellen. (Dit is het mailaccount dat past bij je domein, bijvoorbeeld contact@mijndomein.nl).

 

Of misschien heb je het e-mailadres overgeslagen omdat je niet nog een account wilde hebben dat je bij moest houden, met een eigen gebruikersnaam, wachtwoord en berichten die beantwoord moeten worden. 

 

Maar juist dat eigen e-mailadres helpt om je website een professionelere uitstraling te geven (vooral als je klanten nu doorverwijst naar een privémailadres, of nog erger, naar het“sharkninja27@hotmail.com” e-mailadres dat je al vanaf de middelbare school hebt…)

 

Gelukkig is het heel makkelijk om je eigen account aan te maken en dan een doorstuurregel in te stellen. Zo komen mails die via dit adres binnenkomen automatisch terecht in de inbox van je eigen keuze (bij voorkeur de inbox die je regelmatig bekijkt!). 

 

Weet je niet zo goed waar je moet beginnen? Geen nood, in ons Support Center hebben we een handige email-helper die je helpt de beste methode te kiezen.


Heb jij nog tips die je het gevoel geven klaar te zijn om je volgende project tot een succes te maken? Laat het ons weten in de commentaren!

 


FEM EGGERS

Allrounder


Fridel: de reis door Founders Valley

$
0
0

De afgelopen 18 jaar heb ik hetzelfde idee met passie nagejaagd: het bouwen van een websiteplatform dat iedereen kan gebruiken om zijn project online te promoten. Nu ga ik nog een stap verder met een nieuw avontuur met Deutsche Welle (DW—Duitslands internationale publieke omroep) om met andere entrepreneurs te praten en te leren hoe zij een verschil maken in de wereld met het oog op de problemen die in hun land spelen. Ik kijk enorm uit naar hun verhalen en heb veel zin om over deze reis op mijn blog te schrijven. 

 

Mijn eigen reis als entrepreneur begon in 2007, samen met mijn medeoprichters Spring en Matze. In dat jaar bedachten we dat we, in plaats van websites voor mensen te bouwen, een tool konden bouwen waarmee mensen hun eigen sites konden maken. Zonder dat ze iets van coderen hoefden te weten. Dit idee hebben we uitgebouwd tot Jimdo - een bedrijf dat inmiddels al bij meer dan 20 miljoen websites heeft geholpen bij het creëren en dat nu 200 mensen in dienst heeft (met alle successen en uitdagingen die daarbij horen). Je zou het kunnen zien als mijn opleiding tot entrepreneur. 

 

Ik heb veel geleerd van het oprichten van Jimdo: over mensen, over mezelf en over een paar van de hindernissen die ondernemers tegenkomen. Ik heb ook ontzettend veel direct van onze klanten geleerd. De meeste van hen zijn zelf ondernemers. Het verhaal van onze klanten is ook het verhaal van Jimdo, en daarom wil ik iets teruggeven van al die dingen die ik geleerd heb en een paar handige tips geven. 

 

Jimdo’s drie oprichters: v.l.n.r. Christian Springub, Fridtjof Detzner en Matthias Henze.
Jimdo’s drie oprichters: v.l.n.r. Christian Springub, Fridtjof Detzner en Matthias Henze.

Waarom doe ik dit project?

Het simpele antwoord is: omdat ik het leuk vind om tot andere entrepreneurs te spreken die doen wat ze het liefste doen en te zien hoe hun idee zich ontwikkelt van droom tot bedrijf. Spreker Simon Sinek zegt in zijn inspirerende TED talk: “Mensen kopen niet wat je doet, mensen kopen waarom je het doet.” Ik geloof echt dat je alleen succesvol kunt zijn als je jezelf uitdaagt en iets doet waar je van houdt. 

 

Het Founders Valley project met DW geeft me de perfecte gelegenheid om te doen waar mijn hart sneller van gaat kloppen: leren over andere landen, andere perspectieven van andere ondernemers zien en met eigen ogen de vooruitgang en nieuwe technologie zien die sinds ik begonnen ben ontwikkeld is. Het is een kans waarvoor ik zeer dankbaar ben.

 

Ik zal met DW door minimaal 8 landen in Azië reizen, afhankelijk van waar onze reis ons naartoe brengt. We zijn een klein team: een camera crew van twee personen, een journalist, en ik. Ik hoop dat we daardoor wendbaar en flexibel zijn en dat we een paar mooie, gedetailleerde verhalen achter de mensen en problemen waarmee deze landen te maken hebben (zoals urbanisatie en klimaatverandering) kunnen verzamelen. In Mongolië bezoeken we Erdenet Mining, een van de grootste kopermijnen in de wereld, om te weten te komen wat de mijnindustrie echt betekent voor de mensen hier. 

Deze ervaring geeft me de kans een completer beeld te vormen van wat er in de wereld speelt en hoe ondernemers een verschil kunnen maken. Als entrepreneur denk ik dat het belangrijk is om de juiste problemen te vinden. Dit is de basis voor iedere verbetering of vernieuwing. Door deze reis hoop ik nieuwe en interessante mensen te leren kennen die mijn ogen zullen openen voor de impact die anderen over de hele wereld hebben.

 

In Duitsland heb ik heb ik een paar voordelen en hindernissen ervaren waarmee een ondernemer te maken krijgt (zelfs het krijgen van een zakelijke vergunning kan hier een crime zijn). Maar hoe gaat dat in een land waar de stroom niet altijd werkt? Of waar de dichtstbijzijnde meet-up met andere ondernemers 500 kilometer verderop is? Wat nog veel verbluffender is, is dat dit ook de plekken zijn waar vele entrepreneurs het ontzettend goed doen en met nieuwe oplossingen komen voor de grootste uitdagingen waar de wereld voor staat. Ik sta te popelen om dit zelf te ervaren van de mensen die we onderweg zullen tegenkomen. Misschien kan ik zelfs een paar dingen leren die ik mee terug kan nemen naar Jimdo.

Volg Fridel's reis via de volgende kanalen:


FRIDTJOF DETZNER

Mede-oprichter van Jimdo

 

Fridtjof Detzner is een Duitse ondernemer en mede-oprichter van Jimdo, het doe-het-zelf systeem dat heeft geholpen om meer dan 20 miljoen websites te creëren sinds 2007. Detzner's passie gaat verder dan het bouwen van een goed product: het moet duurzaam en innovatief zijn. Daarnaast is hij een sportliefhebber, reislustig en geïnteresseerd in het ontmoeten en leren van ondernemers over de wereld.



6 Manieren om te besparen als je een eigen bedrijf begint

$
0
0

Veel potentiële ondernemers staan in de startblokken om te beginnen met hun eigen bedrijf. Toch zijn er meestal ten minste drie redenen waarom ze onmogelijk nu kunnen beginnen. Bovenaan dat lijstje staan vaak de kosten waarvan ze denken dat die bij het opzetten van een bedrijf horen - kosten waarvoor ze absoluut geen geld hebben.

 

Hoewel het zeker waar is dat elk nieuw bedrijf tot op zekere hoogte kosten met zich meebrengt, heb je echt geen miljoen nodig voor het opzetten van je eigen bedrijf. 

 

Een belangrijke stap bij het inschatten van de opstartkosten is het bepalen wat je echt nodig hebt en wat (voorlopig) niet. Door klein te beginnen en ‘outside the box’ te denken, kun je als handige entrepreneur je droombedrijf omzetten in betaalbare realiteit.


1. Sla het traditionele kantoor over

Een van de prijzigste dingen op het lijstje van dingen die een bedrijf nodig heeft is gelukkig ook een van de flexibelste dingen: kantoorruimte. Voordat je € 35 per vierkante meter huur betaalt voor commerciële kantoorruimte kun je je beter even afvragen of je echt wel een kantoor nodig hebt.

 

Even los van die mooie dromen over een penthouse suite in een sjieke zakenwijk is de waarheid vaak dat het gemiddelde nieuwe bedrijf niet per se beter af is met een groot kantoor. Afhankelijk van de omvang en aard van je nieuwe onderneming kun je je bedrijf waarschijnlijk in elk geval de eerste maanden gemakkelijk vanuit huis runnen. Misschien zelfs wel veel langer. 

 

Bovendien kun je dankzij de vele mogelijkheden die er tegenwoordig zijn om bestanden te delen en met anderen te communiceren misschien wel helemaal afzien van het huren van kantoorruimte. Recent onderzoek van Gallup toont aan dat ongeveer 43% van de Amerikaanse werkenden ten minste een deel van hun tijd op afstand werken. En deze trend is over de hele wereld te zien.

 

Het eenzame leven is niet voor iedereen weggelegd, natuurlijk. Als je het zat bent om naar je eigen vier muren te kijken, kun je bijvoorbeeld een tijdelijk kantoor huren, of een kantoor met iemand delen. Sites als Seats2Meet en Spacesworks kunnen je helpen om nieuwe werkruimte te vinden die je creativiteit een oppepper geeft.

2. Doe het zonder websitebouwer

In de moderne wereld van klikken & kopen telt een bedrijf zonder eigen website niet meer mee. Dat geldt vooral voor nieuwe bedrijven die nog geen vaste klantenkring hebben. 

 

Voor je het benauwd krijgt bij het idee om een websitebouwer honderden euro’s te moeten geven om een website voor je in elkaar te zetten - daar bestaat een platform voor. Jimdo-gebruikers kunnen kiezen uit vele fraaie, professionele designs waarmee je van begin tot eind een complete website kunt bouwen. Inclusief een blog of webwinkel, zonder dat je ook maar iets van coderen hoeft te weten. 

 

Jimdo’s gratis pakket bevat bovendien alles wat je nodig hebt om een mooie en professionele website te maken en geeft je de mogelijkheid te upgraden om je eigen, professionele domeinnaam toe te voegen. Dankzij de eenvoudige interface die toegankelijk is voor ondernemers zonder programmeerkennis is Jimdo uitgeroepen tot het beste gratis platform om websites mee te bouwen.

3. Zet vele verschillende petten op

Een ander belangrijk onderdeel van het evalueren van wat je bedrijf echt nodig heeft is het kritisch kijken naar potentiële werknemers. Hoewel je doel misschien is om een keten met 30 winkels en veel personeel te runnen, heb je niet al dat personeel meteen nodig. Sterker nog, misschien kun je het beste beginnen zonder überhaupt mensen in dienst te nemen. 

Mensen in dienst nemen betekent namelijk niet alleen loon betalen, maar in de meeste landen ook belasting, verzekeringen en nog een heleboel andere kosten die snel kunnen oplopen tot een wel heel prijzige werknemer. Dit kan betekenen dat je wat bloed, zweet en tranen moet investeren om je eigen marketeer te zijn, of je eigen light box te bouwen voor geweldige productfoto’s.

 

Als je iets echt niet zelf kunt doen - bijvoorbeeld het ontwerpen van een sterk logo voor je merk -, kies dan voor werken met freelancers in plaats van mensen in dienst te nemen. Freelancers geven je de voordelen van ervaren professionals, zonder de kosten die een werknemer met zich meebrengt.

4. Let ook op de kleintjes

Hoewel het een goed idee is om te besparen op de grote kosten, kunnen ook kleine besparingen op de lange duur veel opleveren. Houd je ogen dus goed open. 

 

Als je verder niet na wilt hoeven denken over wat je spaart, kun je kijken of vaste klantenkortingen en spaarpunten bij je favoriete winkels een optie zijn. Mocht je voor je nieuwe bedrijf regelmatig op reis moeten, vergeet dan niet om airmiles te sparen of mee te doen met het trouwe klantenprogramma van je lievelingshotel. 

 

Een andere eenvoudige manier om te sparen zonder er al teveel moeite voor te hoeven doen is een goed spaarprogramma op je creditcard. En dat betekent weer dat je behoorlijk kunt besparen op dingen die je moet aanschaffen. Uiteraard moet je er wel voor zorgen dat je de rekening aan het einde van de maand geheel betaalt, zodat je geen schulden opbouwt of rente moet betalen over je aankopen. De rentes kunnen namelijk oplopen tot meer dan het bedrag dat je gespaard had. Zonde! 

5. Doe je voordeel met Twitter

We weten allemaal dat marketing belangrijk is. Maar veel nieuwe ondernemers zijn onzeker over de manier waarop ze de promotie van hun bedrijf het beste kunnen aanpakken. Iets met een billboard en neonlichten? Een advertentie in een lokale krant? Duizenden euro’s uitgeven aan een tv-spotje?

 

Niets van dat alles. Voor de meeste kleine bedrijven is het internet de beste manier om de wereld kennis te laten maken met het bedrijf. Vooral social media is hier erg geschikt voor. Of je foto’s van je nieuwste producten deelt op Instagram of tweet over het beste dessert van de stad, miljoenen consumenten maken gebruik van social media– en daarom zou jij dat ook moeten doen.

 

Het beste hiervan? Met een beetje onderzoek en planning kan zo goed als iedereen een effectieve social media strategie bedenken en uitvoeren voor zijn/haar bedrijf. Het opbouwen en onderhouden van een sterk merk op social media is vooral voor Jimdo-gebruikers super makkelijk: vanaf je Jimdo-site kun je heel snel nieuwe posts via verschillende social media platformen met de wereld delen.

6. Begin een ruilhandel

Je kunt je nieuwe bedrijf ook op de ouderwetse manier betaalbaar houden – en dan bedoel ik ook echt héél ouderwets. Yep: ruilhandel. Ooit de hoeksteen van de economie, tegenwoordig wat minder gebruikelijk in onze geïndustrialiseerde wereld, maar nog steeds effectief. Het kan een goede manier zijn om een product of dienst te krijgen waarvoor je geen geld hebt.

 

Stel, je hebt een professioneel ontworpen brochure nodig, en een bevriende ontwerper kan jou wel een paar uur als fitnesscoach gebruiken – of zelfs gewoon als goede babysitter. Het ruilen van persoonlijke vaardigheden, ook die vaardigheden die niet direct samenhangen met je bedrijf, kunnen je niet alleen helpen te krijgen wat je nodig hebt, maar ook om een goede persoonlijke of professionele relatie op te bouwen.

Laat je budget je dromen niet in de weg zitten

Het kan best spannend zijn om iets nieuws te beginnen, maar het is ook opwindend. Het beginnen van een eigen bedrijf kan je leven positief veranderen – dus laat die kosten die je denkt te moeten maken je niet in de weg zitten.

 

In tegenstelling tot wat veel mensen geloven hoef je echt niet rijk te zijn om eigen baas te worden. Met het juiste onderzoek en de juiste planning kan bijna iedere vastberaden entrepreneur manieren vinden om te besparen en die dure droom om te zetten in het (betaalbare) avontuur van zijn/haar leven!


Heb jij nog tips die je het gevoel geven klaar te zijn om je volgende project tot een succes te maken? Laat het ons weten in de commentaren!

 


Ashley Dull is de Finance Editor van Digital Brands, Inc., waar ze de eindredacteur is voor de content op CardRates.com en BadCredit.org. Ashley werkt nauw samen met experts en marktleiders uit elke hoek van de financiële sector om gezaghebbende gidsen, nieuwsberichten en advies te ontwikkelen.



Dingen die je op vrijdag kunt doen voor een voorsprong op maandag

$
0
0

Het is vast geen verrassing dat vrijdag de minst productieve dag van de week is. Je energie is een beetje op, je denkt aan het weekend en om 15 u nog met een nieuw project beginnen, dat heeft weinig zin, toch?

 

Je bent zeker niet de enige. In onderzoeken over hoe mensen hun tijd verdelen staat de dinsdag bovenaan als meest productieve dag van de week. Maandag komt meestal op de tweede plaats. De vrijdag? Laten we het erop houden dat vrijdag niet voorop loopt… sterker nog, vrijdag hobbelt achter alle andere dagen aan.


Ik heb me nooit al te druk gemaakt over de vrijdag tot ik begon te freelancen. Toen realiseerde me dat een onproductieve vrijdag betekent dat werk doorschuift naar het weekend. Deze‘flexibiliteit’ zorgde er alleen maar voor dat de werkweek langer werd. En dát betekende dat ik mijn kostbare vrije tijd besteedde aan dingen die ik door de week had moeten doen. Niemand begint toch met freelancen zodat hij in het weekend kan werken? Ik zeker niet.

 

Het werd me duidelijk dat mijn vrijdagen een oppepper nodig hadden. Niet door opeens een productiviteitskanon te worden, maar juist door te accepteren dat de vrijdag anders is dan de andere dagen van de week. Vrijdag heeft misschien de naam ‘onproductief’ te zijn, alleen geschikt voor simpele taken, maar het is ook de dag waarop mensen zich relaxter voelen en meer open staan voor nieuwe ideeën. En daar kunnen we absoluut gebruik van maken.

 

Als ik de vrijdag kan inzetten om de komende week voor te bereiden in plaats van werk af te ronden, heb ik in het weekend minder werk en heb ik maandagmorgen minder stress. Dit is het plan:

Schrijf je to-do lijstjes voor maandag nu dingen nog vers in je geheugen liggen

In onderzoeken naar productiviteit komt een interessant feit naar voren: maandag is de op-één-na productiefste dag van de week. Niet de productiefste dag. Dat komt doordat mensen vaak een aanzienlijk deel van de maandag besteden aan het plannen van de rest van de week. 

 

Maar maandag is eigenlijk een slechte dag om een planning te maken. Op vrijdag weet je precies wat je nog moet doen. Op maandag herinner je je niet meer al je taken en ben je een hoop details alweer kwijt. Bovendien stroomt op maandag de inbox weer vol met mails van andere productieve ‘maandagmensen’ die ons afleiden. 

 

In plaats van je maandagmorgen - eigenlijk je productiefste moment van de week - te besteden aan het proberen te achterhalen wat je allemaal nog wilde doen, kun je ook achter een bureau gaan zitten waar je plan al op je ligt te wachten. 

 

Help jezelf op maandag door op vrijdag al je taken voor de komende week op te schrijven. Noteer ze in de volgorde waarin je ze wilt doen, zodat je op maandag meteen van start kunt gaan met de eerste taak op de lijst. Zelf doe ik dit op een Trello board, maar elke andere manier om dingen te noteren werkt net zo goed. 

 

Zorg dat je je ook de details opschrijft. Als je alleen noteert “Sven mailen”, dan kan het zijn dat je maandag niet meer weet waarover je Sven wilde mailen. Of zelfs wélke Sven je moest mailen. (Dat is mij een keer gebeurd!)

 

Nog een voordeel van zo’n lijst is dat het je hoofd leegmaakt, precies op tijd voor het weekend. Zo heb je niet steeds het gevoel dat je dingen moet onthouden. Het is allemaal opgeschreven en wacht op je tot je maandag weer aan het werk gaat.

Schrijf op wat je afgelopen week gedaan hebt

Of het is om je collega’s bij te praten op maandag of gewoon voor je eigen overzicht, het is een goed idee om in een kort lijstje op te schrijven wat je de afgelopen week hebt gedaan. Vrijdag is het perfecte moment om dat te doen. Precies, omdat je het maandag vergeten zult zijn.

 

Er zat nog een fijne bijwerking aan deze gewoonte, merkte ik: het geeft je een goed gevoel. We concentreren ons vaak op wat er nog op onze to-do lijst staat en staan er nauwelijks bij stil dat we best veel gedaan hebben afgelopen week. Vooral als je eigen baas bent zijn er waarschijnlijk niet veel mensen die je een schouderklopje komen geven. Na het opschrijven van deze kleine successen ga je met een positieve stemming het weekend in. 

 

Wil je hier meer over weten, bekijk dan deze video van Harvard Business School professor Teresa Amabile over hoe het bijhouden van kleine overwinningen mensen gelukkiger en productiever maakt.

Gebruik de vrijdag om een gunst te vragen

De meeste mensen geloven dat je niet vlak voor het weekend ergens om moet vragen, omdat mensen dan hun week aan het afronden zijn. Maar als je erover nadenkt is vrijdag eigenlijk het perfecte moment om iemand om een gunst of om zijn tijd te vragen. 

 

De reden daarvoor is dat mensen aan het weekend denken op vrijdag, niet aan hun to-do lijst. De ander is waarschijnlijk in een goed humeur, want het weekend komt eraan, en is bereid tijd voor je te maken - tenslotte is de drukke nieuwe week nog niet begonnen. Als je iemand op vrijdag iets vraagt, geef je hem ook de gelegenheid het op zijn to-do lijst voor maandag te zetten, zodat je hem er op maandag niet mee overvalt. 

 

Kortom, op vrijdag zijn mensen sneller geneigd om ja te zeggen. Sneaky? Misschien… Effectief? Absoluut :)

Stuur een bedankbriefje

Terugblikkend op de afgelopen week is de vrijdag ook een goed moment om mensen met wie je werkt te laten weten dat je ze waardeert. Robert Locke van Lifehack doet een goede suggestie: gebruik je tijd op vrijdag om een kort bedankbriefje aan een collega te sturen. Het hoeft niet slijmerig of formeel te zijn. Maar als er iets is waarvoor je iemand kunt bedanken, doe het dan gewoon. Je collega zal met een brede grijns op zijn gezicht het weekend in gaan.

 

NB, dit is het moment voor korte bedankbriefjes, niet voor uitgebreide feedbacksessies. Bewaar constructieve feedback en kritiek voor het begin van de week, zodat degene die de feedback krijgt er niet het hele weekend over gaat piekeren. 

Denk na over je volgende grote idee

Sommige productiviteitsexperts zeggen dat vrijdag de slechtste dag is om met nieuwe dingen te beginnen omdat je moe en opgebrand bent aan het einde van de week. Niets is minder waar: vrijdag is juist de perfecte dag om over de toekomst na te denken en te praten. 

 

Omdat mensen relaxter zijn en meer open staan voor nieuwe dingen vind ik persoonlijk dat vrijdag het beste moment is om over nieuwe ideeën te brainstormen of om te reflecteren op wat je wilt doen. In het weekend kun je er een nachtje over slapen en je onderbewuste zijn werk laten doen. Maandag heb je dan meestal weer een boel frisse ideeën.

Geniet van je weekend

Een recente cartoon in de New Yorker laat een verfomfaaide man achter een bureau zien die zich afvraagt: “Ik weet het niet meer: werk ik thuis of woon ik op mijn werk?”

 

Als dit herkenbaar is, herinner jezelf er dan aan dat vrije tijd nemen waarschijnlijk de allerbelangrijkste ‘productiviteitshack’ is die bestaat. “Je werk op je werk laten is een van de belangrijkste [mentale] herstelstrategieën - en een van de moeilijkste”, zegt Entrepreneur Magazine. “Steeds maar doorwerken is een slechte gewoonte die je bedrijf, je gezondheid en het leven waar je naartoe aan het werken bent op het spel kunnen zetten.”

 

Dankzij een paar van deze ‘vrijdaggewoonten’ is vrijdag mijn favoriete dag van de week geworden. Niet omdat het een ‘luie’ dag is, maar omdat het andere tempo en de andere verwachtingen je een kans geven om te reflecteren, op te laden en je voor te bereiden op een minder hectische en geconcentreerdere maandag. 


Heb jij nog goede tips voor een productieve vrijdag? Laat het ons weten in de commentaren!


Maggie Biroscak

Maggie is schrijfster en redactrice bij Jimdo. Voordat ze naar Jimdo kwam was ze redactrice voor bladen over het milieu, steden en duurzaamheid. Wanneer ze niet druk bezig is met schrijven is ze aan het kamperen, koken of zit ze met haar neus in wetenschappelijke tijdschriften.




Promoot je content met Facebook

$
0
0

Het weer mag dan wel afkoelen, maar je website komt net op tijd op stoom voor de drukste periode van het jaar. We werken nu namelijk samen met Facebook zodat je Facebook Pixel en Facebook Analytics op je website kunt integreren!

 

Wat betekent dit? Met de nieuwe “Facebook Promotie” functie kun je blogposts of individuele pagina’s van je Jimdo-site selecteren om ze met een (betaalde) advertentie op Facebook te promoten. Stel, bijvoorbeeld, dat je een nieuw product hebt dat je onder de aandacht wilt brengen. Dan kun je een betaalde advertentie op Facebook inzetten om nieuwe en bestaande klanten op de hoogte te brengen!

 

Het enige dat je hiervoor nodig hebt zijn JimdoBusiness en een Facebook-account. Vervolgens kun je Facebook Analytics in je Menu gebruiken om je campagnes te optimaliseren en bij te houden hoe bezoekers je website gebruiken - je voegt gewoon het Facebook Pixel ID (een serie nummers) aan je website toe en je kunt van start gaan.

 

NB: Facebookadvertenties zijn alleen beschikbaar voor JimdoBusiness-gebruikers. Als JimdoPro-gebruiker kun je deze functie 6 weken lang gratis testen. Als het je bevalt kun je natuurlijk je abonnement upgraden! 


Waar vind ik dit op mijn Jimdo-website?

Rechts bovenin je scherm, waar je de deelknop zit, zie je nu een knop ‘Adverteren’ die je naar een wizard brengt. Hier kun je je pagina’s, producten of blogposts promoten.

Volg de stappen op je scherm en kies welk type post je wilt promoten.

Nadat je een pagina of blogpost hebt geselecteerd om te promoten op Facebook opent er een scherm van Facebook waar je je advertentie kunt configureren.

In de preview van de advertentiewizard kun je vervolgens je doelgroep kiezen en het bedrag dat je aan de advertentie wilt uitgeven invullen.

Doelgroep en budget

Afhankelijk van je niche kun je daarna je doelgroep specifieker maken. Bijvoorbeeld alleen mensen uit Amsterdam die interesse hebben in winkelen en tussen 18 en 65 jaar oud zijn.

 

Hier bepaal je ook het budget dat je beschikbaar wilt stellen voor de advertentie. Hoe groter je budget, hoe meer mensen je advertentie op Facebook bereikt. 

Zodra je op “Boost” klikt zie je een bevestiging die je zegt dat je boost gelukt is.

Hoe gebruik ik Facebook Analytics?

Facebook Analytics is handig om te hebben. Het kan je helpen je advertenties te verbeteren en bij te houden hoe je bezoekers je website gebruiken. In je “Facebook Business Manager” account kun je ook de statistieken van je Jimdo-website zien. Facebook Business Manager is bedoeld om je te ondersteunen en je te helpen je marketing te optimaliseren aan de hand van het gedrag van de bezoekers van je website.

 

Met Facebook Analytics kun je:

 

●  Meten: meet hoe je advertenties op Facebook presteren.

●  Optimaliseren: laat je advertenties zien aan een specifieke doelgroep voor meer conversie.

●  Doelgroepen instellen: bouw een publiek op van mensen die al geïnteresseerd zijn in je product(groep) of van mensen met vergelijkbare interesses om nieuwe doelgroepen te bereiken.

 

Om gebruik te kunnen maken van Facebook Analytics moet je inloggen op je Facebook Business Manager. In dit artikel in ons Support Center kun je lezen hoe je Facebook Analytics vervolgens toevoegt aan je website.

 

Zodra je je Facebook Pixel ID in het Menu van je Jimdo-website hebt geplaatst (via SEO > Instellingen > Facebook) ben je klaar voor de start!

 

NB: Facebook Pixel is een applicatie van Facebook en gebruik je op eigen risico. Meer informatie over de omvang en het doel van de verzameling, verwerking en hergebruik van gegevens door Facebook vind je in de gebruiksvoorwaarden van Facebook.

 

We zijn de eerste Europese partner van Facebook die deze API implementeert, en de tweede partner wereldwijd die deze functie gebruikt. We hopen dus dat je deze nieuwe functie net zo gaaf vindt als wij!



Heb je wel eens overwogen een advertentie op Facebook te zetten? Onze nieuwe functie zou wel eens de beste manier kunnen zijn om je content te promoten! Probeer het gewoon! :) 


FEM EGGERS

Allrounder


Preview release: dit is Dolphin, Jimdo's nieuwe manier om een website te maken

$
0
0

Vandaag voel ik me net een trotse vader. Vandaag kan ik je namelijk vertellen over Jimdo’s nieuwste tool voor het bouwen van websites: Dolphin. Je kan het hier uitproberen.

 

Dolphin is een nieuw type websitebouwer dat je een aantal vragen stelt over je bedrijf en dan een gepersonaliseerde website voor je bouwt. Compleet met tekst, foto’s en andere details die je hebt ingevuld. Je krijgt een website met alles erop en eraan die er fantastisch uitziet en gebouwd is met jouw specifieke branche in gedachten.

Als je bovendien je social media kanalen met je website verbindt, haalt Dolphin automatisch foto’s daarvandaan en bespaar je zo nog meer tijd. Het lijkt wel magie: in minder dan 3 minuten heb je iets moois waar je meteen mee aan de slag kunt. Vervolgens kun je verdergaan met het aanpassen van je website, met behulp van een nieuw, licht en super eenvoudig systeem.


Het creëren van je website wordt veel makkelijker.

Jullie, onze gebruikers, hebben ons geïnspireerd bij het ontwikkelen van Dolphin. Het viel ons in gesprekken met jullie op dat hoewel het opzetten van een website makkelijk was, het daadwerkelijkafronden van een website voor velen aanzienlijk moeilijker bleek. Mensen moesten nog steeds een plan maken voor hun pagina’s, teksten schrijven, foto’s vinden en een en ander leren over webdesign om ervoor te zorgen dat alles er perfect uitzag. Wat als we een manier konden vinden om dit proces te stroomlijnen, waardoor jij meer tijd overhoudt? 

We zijn een bedrijf dat het ondernemers zo makkelijk mogelijk wil maken. Hier zagen we dus een kans om het maken van een website veel eenvoudiger te maken. 

Een nieuwe uitdaging en een nieuw idee

We hebben meer dan 20 miljoen websites gebouwd - we weten dus precies hoe een goede website in jouw branche eruit ziet. Als je ons de naam van je bedrijf en de branche waarin je werkt geeft, kunnen wij een mooie, gepersonaliseerde website bouwen die precies bij je bedrijf past. 

 

We hebben een klein team van ontwikkelaars en ontwerpers aan het werk gezet met een uitdaging. Het begon als een klein en experimenteel project om eens opnieuw na te denken over het de manier waarop websites gebouwd werden. We gaven het team de werktitel “Dolphin”, omdat we alle opties open wilden houden. En zeg nou zelf, wie houdt er nou niet van dolfijnen? De naam is blijven hangen, en ik ben enorm trots op het eindresultaat.

Wat nu?

Vandaag doen we een preview release omdat Dolphin nog in het beginstadium is. Er zijn nog vele verbeteringen die eraan komen maar we wilden het zo snel mogelijk met je delen. We willen graag jouw feedback ontvangen gedurende het ontwikkelingsproces, om het nog beter te maken. Ik hoop daarom dat je het uitprobeert en ons verteld wat je ervan vindt. 

 

Als je al een Jimdo-website hebt, vraag je je misschien af waarom we Dolphin hebben ontwikkeld buiten onze gewone Jimdo editor. De reden dat we nu twee verschillende producten hebben is dat we ook twee verschillende type klanten hebben. Voor mensen die hun website graag helemaal zelf willen bouwen is de gewone Jimdo editor nog steeds de beste keus. Maar voor degenen die gewoon snel een mooie website willen hebben zodat ze weer met hun ‘echte’ werk verder kunnen gaan is Dolphin de perfecte oplossing.

 

Daarom zal Dolphin bestaan naast de Jimdo-builder die we al hebben. Als je blij bent met Jimdo en je website zoals hij is, kun je er gebruik van blijven maken zoals je gewend bent. Maar als je snel een nieuwe website wilt bouwen of ons nieuwste product gewoon wilt uitproberen, raden we je aan om je aan te melden en ons te laten weten wat je ervan vindt. 

 

Zoals altijd zijn we dankbaar voor jullie support als we experimenteren en nieuwe ideeën introduceren. Dat onze klantenkring bestaat uit ondernemers, dromers, doe-het-zelvers en creatievelingen zoals jullie inspireert ons elke dag opnieuw en moedigt ons aan Jimdo nog veel beter te maken.

Matthias Henze

Oprichter en CEO Jimdo


Jimdo Creator: nieuwe blogcategorieën en een overzicht van onze blogfuncties

$
0
0

Jimdobloggers, goed nieuws! Als je onze updates over blogs hebt gevolgd, weet je dat we een hoop nieuwe functies hebben uitgerold voor een nog betere blogervaring. Aan die functies gaan we er nog een paar toevoegen, en we denken dat je ze wel leuk gaat vinden! 

NB: dit artikel gaat over Jimdo Creator. Als je meer wilt weten over Jimdo Dolphin, kijk dan hier.


Categorieën

Je voegt waarschijnlijk al tags toe aan je blogpost. Vanaf nu kun je ook categorieën toevoegen. Elke categorie die je aanmaakt verschijnt automatisch als subpagina onder ‘Blog’ in je navigatie. Op elke categoriepagina zie je een lijst van alle blogposts in die categorie. Dit maakt het makkelijker voor je bezoekers om door je artikelen te browsen.

De categorieën verschijnen automatisch als subpagina’s op je blogpagina
De categorieën verschijnen automatisch als subpagina’s op je blogpagina

Om een nieuwe categorie aan te maken ga je naar Menu > Blog > Categorieën en klik je op de knop ‘nieuwe categorie’. Vervolgens kun je, als je bezig bent met een blogpost, een categorie kiezen uit het nieuwe dropdown menu. 

 

Het belangrijkste verschil tussen categorieën en tags is dat een post meerdere tags kan hebben, maar slechts één categorie, en dat alleen categorieën automatisch subpagina’s worden in je navigatie. Als je bijvoorbeeld een reisblog hebt, zou ‘Europa’ een categorie kunnen zijn en ‘Frankrijk’ en ‘eten’ tags.

 

Bekijk ons Support Center voor meer details over categorieën. 

Filter op tags en categorieën

Categorieën en tags zijn geweldige tools om mensen te helpen je posts te vinden. Achter de schermen helpen ze jou ook de posts te organiseren. Als je je menu opent via Menu > Blog> Artikelen, kun je je posts filteren op tag of categorie. Het is een makkelijke manier om te zien over welke onderwerpen je hebt geschreven, je content in te gaten te houden en een strategie te bedenken voor je blogposts.

Blogpagina layouts

Zoals je weet verschijnen al je blogposts op je Blogpagina - voor de meeste mensen is dit een pagina die in de navigatie staat als ‘Blog’, maar je kunt hem natuurlijk een andere naam geven als je wilt. Voor deze blogpagina hebben we extra responsive layouts gemaakt, zodat je meer keuze hebt voor de weergave van je blogposts.  

 

Vanaf nu kun je kiezen uit: 

  • Volle breedte 1: Zet je titel boven de headerafbeelding
  • Volle breedte 2: Zet je titel onder de headerafbeelding
  • Kolommen: Toon je blogposts in twee kolommen
  • Rijen: Toon je blogposts onder elkaar
Meer layouts voor je blogpagina
Meer layouts voor je blogpagina

Datumnotatie

Waarom schrijven Engelsen 05/11/17 en Amerikanen 11/05/17 als ze het over 11 mei 2017 hebben? Wij hebben geen idee, maar we weten wel dat verschillende manieren om data weer te geven voor iedereen handig kunnen zijn. Je kunt vanaf nu de datum van je blogposts dus weergeven zoals jij dat handig vindt, waar ter wereld je ook bent. Of je kunt het hele probleem omzeilen door de datum met één druk op de knop gewoon uit te zetten voor al je blogs.

 

Je kunt de hiërarchie van elke categorie en blogpagina aanpassen, verbergen of een andere naam geven.

Bestaande bloggebruikers

Nu we de categorieën introduceren is het tijd om afscheid te nemen van het element 'Blog tonen'. Dit gebruikte je vroeger om te bepalen hoe je blogs getoond werden, maar hetzelfde effect kun je nu bereiken met categorieën. Maar dan zonder de limiet van 100 posts die het element 'Blog tonen' had!

 

Blog je al een tijdje en ben je erg gehecht aan het element 'Blog tonen'? In ons Support Center hebben we uitgebreide instructies neergezet om je te helpen wennen aan het nieuwe blogsysteem.

 

Je hebt er waarschijnlijk al een paar voorbij zien komen, maar hier is nog even een lijstje van alle blogfuncties die we de afgelopen maanden hebben geïntroduceerd.

Overzicht van onze nieuwste blogfuncties

  • Nieuwe categorieën. Maak verschillende categorieën voor je artikelen. Elke categorie die je aanmaakt verschijnt automatisch als subpagina onder ‘Blog’ in je navigatie.
  • Blogpagina layout. Verander de layout van je blog naar eigen smaak.
  • Opties voor data. Toon de datum van je blogs zoals jij dat wilt of schakel de datum uit.
  • Deel je website of blogpost. Met de nieuwe deelknop rechts bovenaan je website kun je je nieuwe blogposts direct op social media delen met je volgers.
  • Pas je URL-einde zelf aan. Bewerk de URL-eindes van je blogposts om er belangrijke zoekwoorden in te zetten.
  • Blogpagina gefilterd op tags. Tags voor je blogposts zijn nu aanklikbaar. Klik je op een tag, dan kom je bij alle blogposts met dezelfde tag.
  • Meer opties voor tags. Je krijgt een compleet overzicht van alle tags die je voor elke post hebt gebruikt.
  • Reageren op commentaren met Disqus. Reageer op commentaren op je blog en ga met je lezers in gesprek.
  • Uitgelichte afbeelding en samenvatting. Wanneer je een post plaatst en een uitgelichte afbeelding en samenvatting invult wordt deze getoond op je blogpagina (in plaats van een willekeurige afbeelding uit je post).
  • Automatische commentaar- en deelknoppen voor alle blogposts. Activeer automatisch de commentaren of de deelknoppen voor al je blogposts.
  • Post management menu. Je kunt vanaf nu onder 'Artikelen' snel de titels en data van je blogposts bewerken.
  • Automatische blogpagina. Al je blogposts verschijnen netjes bij elkaar op je automatische blogpagina. Met een samenvatting van je post en een uitgelichte afbeelding die je zelf hebt uitgekozen.

FEM EGGERS

Allrounder


Creëer een meertalige website met de Weglot Widget!

$
0
0

Vandaag zeggen we "Hola" tegen de nieuwe Weglot widget! Als je bezoekers van over de hele wereld komen, is het belangrijk dat ook je website internationaler wordt. We willen het daarom zo makkelijk mogelijk voor je maken om je website meertalig te maken.

 

Het is een behoorlijke klus om voor elke taal aparte pagina’s op je website maken, met per taal een eigen navigatie. Het past misschien ook niet helemaal bij je project. Daarom introduceren we vandaag de Weglot tool. We zijn een samenwerking met Weglot aangegaan, zodat we je kunnen helpen je website te vertalen en beschikbaar te maken in meerdere talen. Zo vergroot je het aantal bezoekers (en klanten!) zonder dat je op je design iets hoeft in te leveren - in slechts drie stappen! 


Wat is Weglot?

Weglot is een vertaalwidget die je helpt het bereik van je website in meerdere talen te vergroten. Het beheer van je vertalingen is heel eenvoudig. Meer dan 15.000 websites maken al gebruik van Weglot.

 

De grootste voordelen zijn:

  • De widget is eenvoudig te installeren en gebruiken
  • Het unieke en gebruiksvriendelijke platform helpt je je vertalingen eenvoudig te beheren
  • De tool biedt verschillende vertaalbronnen, afhankelijk van wat je nodig hebt: automatisch of door een professionele vertaler
  • De widget werkt je website in real-time bij

Hoe werkt de widget?

Weglot is een geweldige oplossing als je een Nederlandse website hebt voor je hotel, restaurant of activiteit en je:

- meer bezoekers wilt bereiken

- wilt zorgen dat internationale bezoekers naar je website blijven komen

 

Je kunt de Weglot widget op je Jimdo-website installeren, waardoor er automatisch een ‘wijzig taal’ knop aan de rechter bovenkant van je scherm wordt toegevoegd. Vervolgens maak je een account aan bij Weglot en beheer je je vertalingen direct vanuit je Weglot dashboard

 

Zodra je een account hebt kun je zelf waar nodig de automatische vertalingen aanpassen in de Translations List of gebruik maken van een professionele vertaler (beschikbaar in de betaalde versies van de widget). Alle wijzigingen die je aanbrengt zijn meteen zichtbaar op je Jimdo-site. Probeer de widget hier 10 dagen gratis uit.

 

NB: De Weglot widget genereert na installatie meteen een automatische vertaling. Het is aan jou of je deze vertaling aanpast in je Weglot account.

Hoe beheer ik mijn vertalingen?

Zodra Weglot op je website geïnstalleerd en getest is, kun je inloggen op je account om je vertalingen te beheren.

 

Je voegt je vertalingen toe via Dashboard > Visual Editor. Hier kun je je vertalingen direct vanaf je website bewerken in de taal van je keuze. 

In de Translations List kun je de zinnen die nog niet vertaald zijn zien en heb je een handige zoekbalk om te vinden wat je nodig hebt.

Hoe kun je Weglot op je Jimdo-website installeren?

In 3 stappen integreer je de widget op je website:

 

1. Maak een Weglot-account aan.

2. Kopieer en plak de HTML-code van de widget (zie hieronder) in de Head van je website.  3. Vervang de rode tekst met de gegevens die je kunt vinden in het tabblad Project Settings van je Weglot-account.

 

<script type="text/javascript" src="https://cdn.weglot.com/weglot_jimdo.js"></script>

<script>

   Weglot.setup({

     api_key: 'API_KEY',

     originalLanguage: 'nl',

     destinationLanguages : 'es,de',

    });

</script>

 

API_KEY: Vervang deze tekst door je eigen, unieke API key. Die ziet ongeveer zo uit: wg_XXXXXXXXXXXXXXX Je vindt de API key in je Weglot Dashboard onder de Project Settings.

 

originalLanguage: Hier geef je de oorspronkelijke taal van je website aan (de taal van je Jimdo-omgeving). Als dat Nederlands is, dan kun je "nl" gewoon laten staan.

 

destinationLanguages: Hier geef je met de 2-letterige code van de taal aan in welke taal of talen je je website wilt vertalen. Voor Spaans kies je bijvoorbeeld “es”. (Je vindt hier alle codes).

 

Klik vervolgens op "Save".

 

NB: De Head van je website vind je via Menu >  Instellingen >  Head bewerken. Meer info kun je hier vinden.

Wat kost Weglot?

Weglot is een abonnementsdienst waarbij de prijs van de pakketten afhangt van: (i) het aantal te vertalen woorden en (ii) het aantal talen waarin je je website wilt vertalen. Weglot heeft een gratis versie tot 2.000 woorden waarbij je verder nergens aan vast zit, en Jimdo geeft alle Jimdo-gebruikers 20% korting op een betaald pakket naar keuze.

 

Alle pakketten zijn beschikbaar op basis van een maandcontract, jaarcontract of zonder contract (gratis). Details over de verschillende abonnementen kun je hier nalezen.

 

Goed om te weten: Als je een betaalde versie gebruikt, worden je bezoekers automatisch doorgestuurd naar de versie van je site die overeenkomt met hun taal. Als een bezoeker in Londen bijvoorbeeld op je website komt, ziet hij je site in het Engels, en een bezoeker die vanuit Barcelona je site bezoekt, ziet hem in het Spaans. 

 

Ben je nieuwsgierig geworden om Weglot zelf te proberen? Laat het ons weten in de commentaren!


TARA SANTIAGO

Content Editor und Social Media

 


Bereid je webwinkel voor op de feestdagen

$
0
0

Als je een webwinkel hebt, weet je dat het nooit te vroeg is om je voor te bereiden op de feestdagen. Nou ja, maart zou misschien een beetje te vroeg zijn… Maar omdat mensen hun kerstinkopen elk jaar vroeger lijken te doen, en de kerstversieringen in veel winkels naast de pepernoten liggen, is dit het perfecte moment om je webwinkel vast in de kerststemming te brengen.

 

Of je een doorgewinterde verkoper bent of voor het eerst kerst meemaakt als winkeleigenaar, deze handige tips helpen je om je webwinkel voor te bereiden op de feestdagen.


Maak je webwinkel betrouwbaarder

Als je je adres aan een webwinkel geeft en op ‘kopen’ klikt, doe je dat waarschijnlijk omdat de webwinkel betrouwbaar overkomt. Je vertrouwt erop dat je het beschreven product ontvangt, en dat je e-mailadres niet wordt doorverkocht aan een Nigeriaanse prins die je hulp nodig heeft bij het verdelen van zijn erfenis.

 

Maar hoe weet je of een winkel betrouwbaar is? Meestal geeft de website zelf signalen af. Met deze tips kun je je eigen webwinkel betrouwbaarder en geloofwaardiger maken voor je bezoekers:

  • Gebruik een eigen domeinnaam. Een eigen domeinnaam (het adres van je website) is een teken dat je je bedrijf serieus neemt. Het laat ook zien dat je genoeg verstand van de techniek hebt om een domein te installeren. JimdoFree sites kunnen altijd gebruik maken van het Jimdo-subdomein (mijnwebsite.jimdo.com), maar als je je klanten wilt laten weten dat je bedrijf voor het echte werk gaat, dan is een eigen domeinnaam een must. Zowel bij JimdoPro als bij JimdoBusiness is een eigen domeinnaam inbegrepen.
  • Zet je Algemene voorwaarden en Privacybeleid op je website. Een zichzelf respecterende webwinkel heeft duidelijke voorwaarden, zodat iedereen weet waar hij aan toe is. Zorg ook dat je een eenvoudig te begrijpen retourbeleid op je site hebt staan en vul al je informatie in.
  • Plaats testimonials. Mond-tot-mond reclame is een krachtig middel om je reputatie als merk op te bouwen. Als je klanten blij met hun aankoop zijn, vraag hen dan of je hen op je website mag citeren. Je kunt misschien een foto van ze delen op je Instagram-account, of een foto en een citaat op je homepage of een van de productpagina’s plaatsen. Hebben de media over je bedrijf of producten geschreven? Noem die artikelen dan zeker ook op je website.
  • Voeg een pagina met FAQ’s toe. Klanten scannen misschien de kleine lettertjes op je website, maar een goede pagina met FAQ’s (‘frequently asked questions’) maakt meer kans om echt gelezen te worden. Hier kun je heel duidelijk aangeven wat je doet, het bestelproces uitleggen, het beleid van je winkel verduidelijken en veelgestelde vragen beantwoorden. De FAQ-pagina is ook een uitstekende plek om een beetje van je persoonlijkheid en humor te laten zien (je mag zelf de vragen verzinnen, natuurlijk).

Boost je verkopen met productpagina’s

Als je je webshop al ingericht hebt, ben je bekend met het element Product. Hoewel je op één pagina een heleboel producten kwijt kunt, raden we je aan voor elk product in je webwinkel een eigen productpagina te maken. Dit lijkt misschien veel werk, maar het kan je enorm veel opleveren:

  • Je kunt veel meer info over je product kwijt op zo’n pagina, en dat kan tot meer verkopen leiden. Bovendien kun je naast meer tekst ook foto’s, een galerij, video’s, testimonials, deelknoppen, eigenlijk elk element dat je wilt toevoegen. Hoe meer informatie je over je product geeft, hoe waarschijnlijker het is dat klanten op die mooie knop ‘Toevoegen aan winkelwagen’ klikken.
  • Je krijgt een unieke URL voor elk product. Wanneer je voor elk product een aparte pagina aanmaakt, krijg je een bijpassend, uniek websiteadres (bv. mijnwebsite.com/shop/kerstmannenpak). Dit maakt het makkelijker om je afzonderlijke producten te delen en promoten.
  • Je kunt gerelateerde producten promoten en zo meer verkopen. Zet een productoverzicht op elke productpagina met vergelijkbare producten. Op deze manier zien klanten andere producten die ze misschien ook interessant vinden.

Met JimdoPro kun je tot 15 producten in je winkel zetten, met JimdoBusiness kun je zoveel producten plaatsen als je zelf wilt! 

Maak online cadeaugidsen om het kerstshoppen makkelijker te maken

Als webwinkeleigenaar ken je je producten beter dan wie dan ook. Maak het je klanten gemakkelijk en stel cadeaugidsen samen met cadeaus in handige categorieën (bijvoorbeeld cadeaus voor mannen, cadeaus onder de € 25, cadeaus voor een nieuwe woning, enz.) 

 

Om een online cadeaugids te maken begin je met het taggen van de producten die je in de gids wilt zetten (geef je productelementen bijvoorbeeld de tag cadeausvoormannen of cadeausonder25euro - vergeet niet dat er geen spaties in tags kunnen staan). Vervolgens voeg je een productoverzicht toe bij elke tag, en voilà, de cadeaus die je geselecteerd had verschijnen. Je kunt verschillende productoverzichten op je homepage neerzetten, zodat je klanten deze handige gidsen meteen zien als ze op je site komen. 

Geef een speciale kortingscode voor de feestdagen

Dus, nu is je winkel helemaal ingericht - hoe zorg je er nu voor dat je bezoekers je producten kopen? 

 

Klanten willen graag een goede deal krijgen. Daar kun je handig op inspelen door kortingscodes voor de feestdagen te geven. Dat doen de meeste andere winkels ook in deze tijd van het jaar, dus het is ook een goede manier om je concurrentie voor te zijn.

Met JimdoBusiness kun je speciaal voor de feestdagen een kortingscode aanmaken. Je kunt de korting bijvoorbeeld laten lopen tot een dag na kerst, en zelfs een minimumbedrag instellen dat mensen moeten besteden om de korting te krijgen. Om een kortingscode te maken ga je naar je menu en klik je op Webwinkel > Kortingscodes

 

Je kunt er ook voor kiezen om mensen die net een product hebben gekocht een kortingscode te geven voor hun volgende aankoop. Je kunt een kortingscode als “dankjewel” aanmaken en hem toevoegen aan je gepersonaliseerde bestelbevestiging (alleen bij JimdoBusiness). Dat is een leuke verrassing en moedigt klanten aan vaker in je winkel te bestellen.

Trek klanten met gratis verzending

Gratis verzending kunnen klanten maar moeilijk weerstaan. Steeds weer laten onderzoeken naar het gedrag van consumenten zien dat online klanten actief op zoek zijn naar gratis verzending en meer zullen kopen als ze daarmee in aanmerking komen voor gratis verzending. In veel gevallen hebben klanten zelfs liever gratis verzending dan korting op een product.

 

Wil je geen gratis verzending voor alle producten in je webwinkel geven? Geen probleem, natuurlijk. Met JimdoBusiness kun je kiezen voor gratis verzending op basis van tags om alleen voor bepaalde producten gratis verzending aan te bieden. Je kunt bijvoorbeeld een aantal producten in je webwinkel de tag ‘feestdagen’ geven en vervolgens een regel instellen waarmee alleen de producten met deze tag gratis verzonden kunnen worden. 

 

Als je je zorgen maakt over de kosten die gratis verzending voor jou met zich meebrengt, kun je er altijd voor kiezen om een minimumbedrag in te stellen dat mensen moeten besteden in je winkel.

Gebruik speciale vanity URL’s voor de feestdagen

Als je een JimdoBusiness-pakket hebt, kun je de doorverwijsfunctie gebruiken om eigen “vanity” URL’s te maken. In plaats van een lange link als mijnwebwinkel.nl/shop/kleding/feestdagen-sale kun je een eenvoudige verkorte URL maken als mijnwebwinkel.nl/feestdagen-sale en deze direct laten doorverwijzen naar je producten voor de feestdagen. Zonder dat je de URL’s van de pagina’s op je website permanent hoeft aan te passen. 

 

Deze korte vanity of promotie-URL’s zijn ook veel handiger dan lange URL’s om te gebruiken op gedrukte promotiematerialen en in social media posts.

De feestdagen kunnen stressvol zijn, zowel voor klanten als voor webwinkeleigenaren. Maar als je nu wat tijd investeert, wordt het feestdagenseizoen niet alleen makkelijker, maar ook succesvoller.

FEM EGGERS

Allrounder


Viewing all 210 articles
Browse latest View live